Voor de aanpak van het probleem van loslopende dieren werken de vier gemeenten van politiezone regio Puyenbroeck samen met het dierenasiel van Gent.

Alle inwoners van Lochristi, Zelzate,Wachtebeke en Moerbeke kunnen tijdens de openingsuren rechtstreeks terecht bij het asiel te Gent. Treft u in één van de vier gemeenten een loslopend, gewond of overleden dier aan, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Dierenasiel Gent - P. Bergmansdreef 2 (Citadelpark) - 9000 Gent.Tel:09 222 53 03. Zij komen het dier dan zo snel mogelijk bij u thuis afhalen.Indien u een dier aantreft buiten de openingsuren van het asiel kunt u via het noodnummer 101 melding doen. Eén van onze personeelsleden zal u dan contacteren voor de verdere opvolging.

Het asiel biedt tevens een volledig uitgewerkt zwerfkattenbeleid aan. De vier gemeenten van de politiezone kunnen beroep doen op het asiel indien zij kampen met zwerfkattenproblematiek. De katten worden opgehaald door het asiel, gesteriliseerd en ter adoptie aangeboden.