Ik ben iets kwijt, wat nu?

Gevonden en verloren voorwerpen

Aangifte

We raden je aan om aangifte te doen van het verlies van je persoonlijke bezittingen.

Als je in Gent woont kan dat in één van onze commissariaten of aan de permanente onthaalbalie van het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12 - 9000 Gent).

Als je niet in Gent woont, moet je niet opnieuw naar Gent komen en kan deze aangifte ook bij de politie van je woonplaats gebeuren.

Gevonden?

Als de eigenaar van een gevonden voorwerp gekend is en in Gent woont, wordt die door onze dienst Gevonden en Verloren Voorwerpen gecontacteerd.

Indien de eigenaar niet in Gent is ingeschreven, wordt het voorwerp opgestuurd naar de politiezone van de woonplaats van de eigenaar. Zij zorgen dan voor de verdere afhandeling.

Gevonden voorwerpen met onbekende eigenaar worden gedurende 6 maanden bijgehouden op de dienst Gevonden en Verloren Voorwerpen van Politiezone Gent. Je kan een beschrijving van het verloren voorwerp doormailen aan de dienst Gevonden en Verloren Voorwerpen via gevondenvoorwerpen@politie.gent.be. Aan de hand van je omschrijving kan men dan nagaan of je voorwerp reeds gevonden is. Je kan hen ook telefonisch contacteren of zelf ter plaatse een kijkje gaan nemen.

Voorwerpen afhalen?

Dit kan bij de Dienst Gevonden en Verloren Voorwerpen van Politiezone Gent.

Fiets kwijt?

Wat doe je als je fiets verdwenen is? Misschien is hij gestolen, maar hij kan ook 'ontruimd' zijn. In beide gevallen is snel handelen de boodschap.

Is je fiets gestolen? Doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Een fietsdiefstal kan je ook gemakkelijk online aangeven via Police-on-Web.

Denk je dat je fiets ontruimd is? Of heb je vragen over een aangekondigde ontruiming? Bel (09 266 70 68) of mail (mobiliteit.fietswacht@stad.gent) naar het Fietsendepot.

Ontruimde en teruggevonden gestolen fietsen, worden opgeslagen in het Fietsendepot maar worden ook met foto en beschrijving ingevoerd op www.gevondenfietsen.be. Via een eenvoudige zoekfunctie kan je in de online fotodatabase kijken of je fiets werd teruggevonden.

Tijdens de openingsuren kan je ook ter plaatse in het Fietsendepot terecht om je verdwenen fiets te zoeken. Breng zeker jouw fietssleutels, aankoopbewijs of een ander bewijs van eigendom mee.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via meldpunt@politie.gent.be of 09 266 61 11.