Resultaten van snelheidscontroles

Sinds 22 april 2015 werd de zone 30 in Gent uitgebreid tot het volledige gebied binnen de stadsring (R40). Met anonieme flitswagens en de 'superflitspaal' (LIDAR-camera), controleert de Gentse politie doelgericht op de naleving van deze snelheidslimiet. Na één jaar uitgebreide zone 30 noteerden we alvast een daling van het aantal ongevallen met gewonden. Daarover kan je in dit nieuwsbericht meer informatie vinden.

Binnen de Verkeersdienst van de Gentse politie werd een interactieve kaart ontwikkeld die de verschillende snelheidscontroles binnen de R40 (met anonieme flitswagens en LIDAR) in beeld brengt. Zo krijgt u een totaaloverzicht van de controles en het aantal overtredingen. U kunt ook per controle inzoomen (door een eenvoudige klik op de icoontjes van de flitswagen en de superflitspaal) om de resultaten en het overtredingspercentage te kennen.

Deze kaart verzamelt de gegevens vanaf 1 april 2014 voor wat betreft de controles met anonieme flitswagens en vanaf 8 oktober 2015 voor controles met de LIDAR-camera. De kaart geeft de meest recente informatie zoals verwerkt in onze diensten weer.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 266 61 11.