Resultaten alcoholcontrole Overpoort 6/12/2018

Wie deze ochtend tussen 5.15 en 7.30 uur aan de Charles De Kerckhovelaan (ter hoogte van de Kunstlaan) passeerde, werd niet opgewacht door Sinterklaas, maar wel door de Verkeersdienst van Politie Gent die er een alcoholcontrole hield. 178 bestuurders werden gecontroleerd om te zien of ze braaf of stout waren geweest.

Misschien best dat de heilige man er niet bij was want hij zou niet blij geweest zijn met het resultaat. Acht autobestuurders bliezen 'Positief'. Van vier van hen werd het rijbewijs voor 6 uur ingehouden. De andere vier hadden een zodanig hoog alcoholpercentage in hun bloed dat ze hun rijbewijs direct voor 15 dagen kwijt zijn. Eén bestuurder blies 'Alarm' dus hij mocht zijn rijbewijs 3 uur afgeven. Eén voertuig probeerde nog te vluchten door achteruit te rijden, maar reed hierbij een geparkeerd voertuig aan. De bestuurder beschikte over een voorlopig rijbewijs. Ook 3 fietsers bliezen 'Positief'. Hun fiets werd 6 uur ingehouden. We hadden liever overal de 'S' van Sinterklaas zien verschijnen op het toestel.

Daarnaast werden nog 8 andere overtredingen vastgesteld waarvan o.a. drie voor het fietsen zonder fietslicht en twee voor het niet bijhebben van de identiteitskaart