Resultaten controleactie Verkeersdienst dd 02/12/2018

Op zondag 2 december 2018, van 14.00 uur tot 22.00 uur, deed onze Verkeersdienst een actie snelheid met interceptie op de Antwerpsesteenweg. Daarnaast werden ook taxi's en fietsers gecontroleerd in de stationsbuurt en het stadscentrum.

Op de Antwerpsesteenweg (bebouwde kom - max. snelheid 50km/h) werden 496 voertuigen gecontroleerd waarvan er 30 te snel reden (=6%). Hier werd een topsnelheid gemeten van 73 km/h.
Daarnaast werden er 438 samplingtesten afgenomen. Dit resulteerde in twee positieve ademtesten (= rijbewijzen van beide bestuurders werden ingehouden voor zes uren) en één bestuurder blies alarm (= rijbewijs van deze bestuurder werd ingehouden voor drie uur).
Tijdens deze controle werden nog 19 andere inbreuken vastgesteld en beboet.

Ook de taxi's kwamen aan bod. In totaal werden 15 taxi's gecontroleerd. Er werden twee processen-verbaal opgesteld en beide bestuurders moesten onmiddellijk hun activiteiten stopzetten.

Bij de controle van de fietsers werden in totaal 18 overtredingen vastgesteld en beboet waarvan 13 onmiddellijke inningen wegens het niet in orde zijn van de fietsverlichting.