Resultaten C.R.A.S.H-actie op 18 november 2018

Dit weekend vond de eerste C.R.A.S.H.-controle van Politie Gent plaats. C.R.A.S.H. is een nieuw soort actie die gericht is op de aanpak van twee van de grootste oorzaken van dodelijke ongevallen: alcohol en drugs en snelheid in het verkeer. De actie vond plaats op zondag 18 november 2018 in het kader van de Horeca Expo. Ondanks het feit dat de politie had aangekondigd dat ze tijdens de Horeca Expo ging controleren, liepen toch nog veel chauffeurs tegen de lamp. Dit toont aan dat de C.R.A.S.H.-acties zeker nodig zijn.

Snelheidscontrole op R4 Binnenring Sint-Denijs

Tussen 14.30 en 16.45 uur werden 2.681 voertuigen gecontroleerd tijdens een snelheidscontrole op de R4 Binnenring Sint-Denijs waar de toegelaten snelheid 90 km/u is. 614 voertuigen reden te snel. Dat is maar liefst 23%. Elf chauffeurs reden meer dan 140 km/u waardoor ze in aanmerking komen voor een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs. Zes van hen konden onmiddellijk geïntercepteerd worden en mochten hun rijbewijs direct afgeven. De andere vijf zullen hun rijverbod moeten uitzitten nadat ze voor de rechter zijn verschenen. De hoogst gemeten snelheid was 168 km/u.

Alcoholcontrole op The Loop

Tussen 18.15 en 20.30 uur had de controle zich verplaatst naar The Loop om daar de chauffeurs te controleren op alcohol. 741 hebben moeten blazen waarvan er 31 te veel gedronken hadden (4,2%). 19 van hen bliezen positief en 12 alarm. Drie chauffeurs hadden zodanig veel gedronken dat ze hun rijbewijs meteen voor 15 dagen moesten afgeven. Er werden ook nog 4 speekseltesten afgenomen waarvan er 1 positief was voor cannabis.