Resultaten 78ste zesdaagse van Gent

Zesdaagse website

Voilà, het jaarlijkse wielerfeest in het Gentse Kuipke zit er weer op. Iljo Keisse heeft ons opnieuw een Gentse overwinning bezorgd en ook op politioneel vlak kunnen we spreken van een geslaagde 78ste editie van de zesdaagse.

Maatregelen

Zoals elk jaar, zakten ook dit jaar vele supporters af naar Gent voor dit zes dagen durend wielerfeest. Veel volk betekent echter ook een impact op de toegangswegen, met eventuele verkeersproblemen tot gevolg. Om de overlast tot een minimum te beperken, namen de Stad Gent en de Gentse politie een aantal preventieve maatregelen.

De politie controleerde dagelijks in en rond het Citadelpark op foutparkeren.

Gedurende de hele zesdaagse werden 124 verkeersovertredingen vastgesteld en dienden 12 voertuigen te worden getakeld. Daarnaast werden 102 GAS-boetes uitgeschreven.

Optreden politie en security

Door de aanwezigheid van politie en security in en rond het Kuipke kon er bij eventuele problemen snel opgetreden worden waardoor de serene en ludieke sfeer - eigen aan de zesdaagse - behouden werd. Kleine problemen en discussies konden hierdoor direct in de kiem gesmoord worden.

Klachtenlijn

De klachtenlijn, jaarlijks speciaal ingericht door de politie om op die manier snel te kunnen interveniëren wanneer omwonenden hinder ondervinden, ontving slechts twee oproepen - beiden wegens verkeerd geparkeerde voertuigen.

Verzorgingen

Tijdens deze editie moesten in totaal 69 personen verzorgd worden. Drie bezoekers werden naar het ziekenhuis afgevoerd.