Gent klaar voor 78ste zesdaagse

Van dinsdag 13 tot en met zondag 18 november 2018 vormt het Gentse Kuipke het decor voor de Gentse z6sdaagse. Voor de 78ste keer al doet dit zes dagen durend wielerfeest tienduizenden supporters afzakken naar Gent. Veel volk betekent echter ook een impact op de toegangswegen, met eventuele verkeersproblemen tot gevolg.

Mobiliteit

Indien mogelijk laat je Koning Auto beter thuis. Je kan gerust met het openbaar vervoer naar de z6sdaagse gaan: het Kuipke ligt op wandelafstand van het station Gent-Sint-Pieters.

Snel en goedkoop naar de z6sdaagse doe je met de fiets. Er worden extra fietsstallingen voorzien in de Gustaaf Den Duytsdreef en de Louis Hanssensdreef gelegen in het Citadelpark vlakbij het Kuipke. Er zijn ook fietsstallingen voorzien op elke P+R.

Kom je toch met de wagen? Parkeer je wagen dan reglementair.

De Gentse politie zal in de omgeving van het Kuipke extra controleren op foutparkeren. Parkeren in het Citadelpark zelf is niet toegestaan.

Respecteer ook de bewonersparkeerplaatsen in de buurt van het Citadelpark. Je kan je wagen steeds kwijt in de parkings onder het Sint-Pietersplein of het station Gent-Sint-Pieters.

Alle informatie over hoe het beste naar het Kuipke te komen vind je hier.

Veiligheidsmaatregelen

We raden de bezoekers van de z6sdaagse aan om rugzakken, grote tassen, vlaggen en paraplu's thuis te laten. Deze spullen mogen uit veiligheidsoverwegingen het Kuipke niet in.

Bij de ingang worden alle rugzakken en tassen grondig gecontroleerd en zal gevraagd worden deze achter te laten. De organisatie zal een plaats voorzien om deze in bewaring te geven waar de bezoekers ze na het evenement terug kunnen ophalen. Om de wachttijd aan de ingang te beperken, laat je deze dus beter gewoon thuis.

Klachtenlijn

Om snel te kunnen interveniëren, wordt een klachtenlijn voorzien in het Kuipke. Op deze manier kan de Gentse politie snel worden geïnformeerd. Je kan hiervoor terecht op het telefoonnummer 09 388 73 87. Deze klachtenlijn is enkel en alleen bereikbaar terwijl het evenement bezig is.

Bijkomende informatie

Meer informatie (programma, tickets, enz.) over de z6sdaagse vind je terug op hun website.