Student Kick-Off 2018

Student kick of 2018 web

Naar goede jaarlijkse gewoonte worden de Gentse studenten op woensdag 26 september 2018 met open armen ontvangen op het Sint-Pietersplein tijdens de dertiende editie van de Student Kick-Off. De Gentse flikken zullen er ook zijn.

De groeiende groep studenten in Gent vormt een belangrijke doelgroep in de dagelijkse werking van ons korps. De studenten zijn zich echter niet altijd bewust van bepaalde regelgeving. Nochtans hoeven veiligheid en leefbaarheid een plezant studentenleven niet in de weg te staan.

Tussen 12 en 18 uur kunnen de studenten terecht in de Student Village, met verschillende standjes van allerlei verenigingen, partners en onderwijsinstellingen. Ook ons korps heeft hier een infostand waar de studenten op een ludieke manier kunnen kennismaken met de Gentse politie en nuttige preventietips meepikken. De studenten zullen er opgewacht worden door collega's van het Bureau Politionele Misdrijfpreventie en de Verkeersdienst en studenteninspecteur Christel. Zij brengen een massa info, flyers, tips, spelletjes en gadgets mee.

Praktisch

Mis de Student Kick-Off niet. Er wordt 1 euro inkom gevraagd - de opbrengst wordt integraal aan verschillende goede doelen en projecten geschonken. Ook na 18 uur gaat de Student Kick-Off door tot in de vroege uurtjes met een gevarieerd muzikaal programma op het menu.

Omwille van veiligheidsoverwegingen geldt er voor het volledige Sint-Pietersplein een totaal rugzakkenverbod. Rugzakken groter dan een A4-blad zullen niet worden toegelaten op het terrein. De organisatie roept op om alle rugzakken thuis of op kot te laten. Voor mensen die hun rugzak niet kwijt kunnen, zijn er betalende lockers voorzien ter hoogte van Blandijnberg.

Meer informatie vind je op www.studentkickoff.be.