Fietsregistratie-actie in Ekkergem-parkje op woensdag 18 april 2018

Op woensdag 18 april 2018 organiseert het Commissariaat Gent-West, in samenwerking met de Fietsambassade, een gratis fietsregistratie-actie.

Bij een fietsregistratie wordt jouw rijksregisternummer in het frame van je fiets gemarkeerd. Op die manier kan de fiets eenvoudiger geïdentificeerd worden als jouw eigendom. Een gemarkeerde fiets is ook veel minder aantrekkelijk voor een potentiële dief want zo'n geregistreerde fiets is moeilijker om door te verkopen.

Wordt je fiets toch gestolen, dan kan hij, als je wat geluk hebt, in het Fietsendepot terechtkomen. Dankzij het gemarkeerde rijksregisternummer is de eigenaar van een fiets vlot op te sporen. Het Fietsendepot meldt je dan automatisch dat je je fiets kan komen ophalen. Ook bij ontruimingen van fietsenstallingen neemt het depot altijd contact op met de eigenaars van geregistreerde fietsen.

Trek dus op woensdag 18 april 2018 tussen 11 en 17 uur naar het parkje in de Ekkergemstraat (achterkant van het Algemeen Politiecentrum Gent - ter hoogte van de Krijgsgasthuisstraat). Breng naast je fiets ook je identiteitskaart of SIS-kaart mee.

Kan je op deze datum niet? Je kan je fiets ook gratis laten registreren in het Fietsendepot of in één van de fietspunten. Meer info vind je hier.

In onze rubriek 'Fietsen en bromfietsen' vind je extra tips om je tegen fietsdiefstal te wapenen.

Is het al te laat? Heb je je fiets (nog) niet laten registreren en is die nu gestolen of verloren? Misschien werd hij toch al teruggevonden. Op de website www.gevondenfietsen.be staan niet-geregistreerde gevonden fietsen. Ga snel kijken of jouw fiets er ook tussen zit.