Gevonden voorwerpen op Facebook

Elk jaar worden heel wat gevonden voorwerpen bij ons binnengebracht. Maar het is niet altijd evident om de rechtmatige eigenaar terug te vinden. Daarom zetten we vanaf nu ook Facebook in en posten we de meest markante en herkenbare objecten in een apart fotoalbum. Op die manier hopen we zo veel mogelijk gevonden voorwerpen aan hun eigenaar terug te bezorgen.

Fotoalbum op Facebook

We hebben ervoor gekozen om de foto's van gevonden voorwerpen te delen via het fotoalbum 'Gevonden voorwerpen' op de officiële Facebook-pagina van de Gentse politie. Op die manier hopen we zoveel mogelijk mensen te bereiken en uiteindelijk de rechtmatige eigenaars terug te vinden.

We kunnen uiteraard niet alle gevonden voorwerpen posten - dat zou ons écht te ver leiden. Maar we delen wel de foto's van de meest markante objecten en de meest herkenbare voorwerpen.

Van jou?

Herken je jouw voorwerp? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de Cel Gevonden en Verloren Voorwerpen. Dit kan door via Facebook een privébericht te sturen naar de Gentse flikken of door een mail te sturen naar gevondenvoorwerpen@politie.gent.be. Uiteraard zal gecheckt worden of jij weldegelijk de rechtmatige eigenaar van het voorwerp bent. Een eventuele aangifte of een aankoopbewijs kunnen helpen om het nodige bewijs te leveren.

Zit jouw verloren voorwerp er niet bij? Het loont toch de moeite om eens contact op te nemen met de collega's van de Cel Gevonden en Verloren Voorwerpen. Je kan hen een beschrijving van het verloren voorwerp doormailen - aan de hand van je omschrijving kunnen ze dan nagaan of je voorwerp reeds gevonden is.

Hou er wel rekening mee dat gevonden voorwerpen gedurende zes maanden worden bijgehouden. Daarna worden de voorwerpen weggeschonken aan een goed doel of vernietigd. Onmiddellijk reageren is dus de boodschap.

Sharing is caring

Het fotoalbum met de gevonden voorwerpen zal up-to-date gehouden worden. Als een voorwerp werd opgehaald of het is na een verblijf van zes maanden niet meer bij ons, dan verwijderen wij de betreffende foto uit het album.

Herken je het voorwerp niet meteen, neem dan toch de moeite om de foto te delen. Wie weet help je zo mee om de eigenaar terug te vinden. Niet alleen hij / zij zal jou ongelofelijk dankbaar zijn, maar wij ook!