Inbraakpreventietips voor (ver)bouwers

1 dag niet woning beveiligen

Ga je binnenkort bouwen of verbouwen? Heb je je dan al afgevraagd hoe je je woning zal beveiligen tegen inbrekers? Je hoeft je huis of appartement daarom niet om te bouwen tot een versterkte burcht. Soms kan je met een paar kleine aanpassingen het risico op inbraken al sterk verkleinen. Onze diefstalpreventieadviseurs kunnen daarbij helpen. Ook bij nieuwbouw kan op basis van het plan al een eerste advies worden gegeven.

Advies bij nieuwbouw of verbouwing

Mensen die aan het bouwen of verbouwen zijn, staan soms te weinig stil bij de mogelijke risico's van inbraak. Zij kunnen dit risico nochtans zelf gevoelig verminderen door een aantal beveiligingsmaatregelen en -tips in acht te nemen. Daarom wordt sinds september 2013 aan de stedenbouwkundige vergunning een brief toegevoegd waarin het aanbod van diefstalpreventieadvies van de Politie Gent toegelicht en benadrukt wordt.

In de brief geeft Burgemeester Daniël Termont de tip om contact op te nemen met het Bureau Politionele Misdrijfpreventie om een afspraak te maken met één van hun diefstalpreventieadviseurs. De preventieadviseur geeft op maat van het gebouw of op basis van het bouwplan een gratis, neutraal en vrijblijvend beveiligingsadvies.

Diefstalpreventieadvies

Wil je graag een gratis, neutraal en vrijblijvend diefstalpreventieadvies voor je (toekomstige) woning? Maak dan een afspraak met één van de diefstalpreventieadviseurs van het Bureau Politionele Misdrijfpreventie. Dat kan iedere werkdag tussen 8.30 en 12 uur en tussen 13 en 16.30 uur op het nummer 09 266 65 90 of via e-mail preventie@politie.gent.be.

Tips voor bouwers en verbouwers

Op de website van Besafe vind je vijf belangrijke tips om de kans op een inbraak bij jou thuis te verkleinen.

Op die website staat ook een interessante brochure voor bouwheren, architecten en aannemers: 'Inbraakpreventie bij woningbouw'.

Op de website www.veiligewoning.be vind je een schat aan nuttige informatie om je woning te beveiligen tegen inbraak.

1 dag niet

Op vrijdag 27 oktober 2017 vindt de vierde editie van '1 dag niet' plaats, de nationale actiedag tegen woninginbraken. Ook de Gentse politie zet met veel plezier haar schouders onder dit initiatief. Surf zeker eens naar www.1dagniet.be. In de rubriek 'materialen' vind je de folder 'Een nieuwe woning?' met tal van preventietips voor bouwers en verbouwers. Je vindt er ook de affiche '7 manieren … om inbrekers te ontmoedigen', met handige tips om in acht te nemen eens je in je (ver)nieuw(d)e stulp bent ingetrokken.

Gerelateerde artikels op deze website

1 dag niet op 27 oktober 2017

Plannen voor de herfstvakantie?