Halfvastenfoor 2017

Nu zaterdag 18 maart 2017 gaat de 520ste Halfvastenfoor van start op en rond het Gentse Sint-Pietersplein. Tot en met zondag 9 april 2017 valt er op deze kermis opnieuw heel wat te beleven met meer dan 100 attracties, verspreid over het Sint-Pietersplein, het Kramersplein en het Sint-Amandplein.

De Halfvastenfoor kreeg dit jaar een facelift. Een nieuw inplantingsplan creëert meer wandelruimte voor de bezoekers en de kermis zelf wordt gezelliger en mooier. De nieuwe opstelling zorgt voor een heel andere dynamiek en voor een aangename beleving bij alle bezoekers, jong én oud.

Openingsuren

De kinderattracties van de Halfvastenfoor zijn dagelijks open vanaf 16 uur (op woensdag en in het weekend vanaf 14 uur) tot minstens 20 uur.

De andere attracties zijn open vanaf 18 uur (op woensdag en in het weekend vanaf 14 uur) tot minstens 22.30 uur - op vrijdag en zaterdag tot 24 uur.

Mobiliteit/bereikbaarheid

In de buurt van de Halfvastenfoor en op de verschillende pleinen worden er parkeerverboden voorzien. De parking onder het Sint-Pietersplein (P10) blijft bereikbaar tijdens de kermis via de Kunstlaan/Overpoortstraat en de Kantienberg. De Gentse politie zal streng optreden tegen foutparkeerders. Wie toch met de wagen komt, houdt best rekening met de invoering van het circulatieplan vanaf 3 april 2017.

De bussen van De Lijn zullen je, via een kleine omleiding, veilig naar de foor brengen. En je fiets kan je ook steeds kwijt, bv. in de met camerabewaking beveiligde fietsenparking aan de Vooruit. Deze fietsenparking kan 24u/24u gebruikt worden en is gratis.

Meer informatie over de bereikbaarheid van de kermis vind je hier.

Buffalodag

Vrijdag 24 maart 2017 is het Buffalodag - een samenwerking van de Stad Gent met de foorkramers en vzw Voetbal in de stad. Vanaf 16.30 uur komen ook de spelers en de trainers zelf naar het schietkraam, het lunapark of de autoscooters. Bezoekers die getooid zijn in blauw/wit of op vertoon van hun KAA Gent-abonnement kunnen korting krijgen op de deelnemende foorattracties.

Algemene informatie over de halfvastenfoor vind je op deze website.

Gauwdiefstallen

Drukke plaatsen waar veel volk aanwezig is, zijn het ideale werkterrein voor mensen met minder goede bedoelingen, nl. gauwdieven. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Ze gaan steeds heel snel en snugger te werk, alleen of in groep. Hun grootste succesfactor: afleiding! Let daarom steeds goed op en laat je niet afleiden want dieven passen hun eigen trucjes toe. We geven je graag een aantal tips om te vermijden dat niet jij één van hun volgende slachtoffers wordt.