72ste Omloop Het Nieuwsblad op 25/02/2017

Zaterdag 25 februari 2017 is het opnieuw zover: dan gaat de 72ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad van start - de traditionele openingskoers van het Vlaamse wielerseizoen. Voor het tweede jaar op rij zal de officieuze start gegeven worden aan de site voor het ICC Gent en het S.M.A.K.-museum. De aankomst is voorzien op de licht hellende Emile Clauslaan.

Dames en heren

Om 11.35 uur beginnen de elite heren aan hun bijna 200km lange rit doorheen het Vlaamse landschap. Omstreeks 16.35 uur worden ze verwacht op de Emile Clauslaan.

Tegelijkertijd rijden ook de dames elite hun eigen Omloop. Naar goede gewoonte starten zij vijf minuten vroeger dan de heren, nl. om 11.30 uur. Hun start vindt plaats op de site aan het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx aan de Zuiderlaan. Na iets meer dan 122km worden ze omstreeks 14.54 uur aan de finish op de Emile Clauslaan verwacht.

Het volledige parcours van de mannen vind je hier, dat van de vrouwen hier.

Verkeersmaatregelen

Om dit Vlaamse wielerfeest in goede banen te leiden, zijn een aantal verkeersmaatregelen noodzakelijk. In verschillende straten in de onmiddellijke omgeving van de start en aankomst geldt een parkeerverbod. Bepaalde straten - zoals o.a. de Scribbedreef en Hofbouwlaan - zullen zelfs volledig verkeersvrij gemaakt worden.

Op de website van het evenement vind je een aantal tips om zaterdag op een vlotte manier tot in Gent te geraken. Koning Auto laat je best thuis.

Voor meer informatie over de Omloop Het Nieuwsblad kan je terecht op de officiële website.

Extraatjes

Voor de 72ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad heeft organisator Flanders Classics enkele leuke nieuwigheden in petto voor de wielerfans. Zo zijn de ploegbussen dit jaar te bezichtigen in de Floraliënhal en kunnen de fans doorsteken naar 't Kuipke voor de presentatie van de teams op een groot podium. De toegang is helemaal gratis.

We wensen iedereen een prettige start van het Vlaamse wielerseizoen zaterdag!