100% (FL)IK

Ben je trouw aan je roots en vol van onze stad. Ben je plichtsbewust en behulpzaam voor iedereen van Gent. Dan heeft Gent je nodig, net als Politie Gent. Kom naar onze jobdag op 17 mei 2017. Neem ook een kijkje op onze nieuwe jobsite www.honderdprocentflik.be.

Doe het, word 100 % FLIK, word 100% IK.

Politiezone Gent wil een herkenbaar, toegankelijk en betrouwbaar politiekorps zijn. Een politie die er altijd (24/7) en voor iedereen is. En het dus niet uitmaakt wat bijvoorbeeld je seksuele voorkeur, gender(identiteit), politieke kleur of overtuiging, leeftijd, opleidingsniveau, functionele beperking, geloof is of welke (etnische) achtergrond je ook hebt.

Het is voor ons van groot belang dat we verbinding hebben met alle groepen in de samenleving en hen in beweging kunnen krijgen als dat nodig is. Dan kunnen wij beter de burgers helpen, de openbare orde handhaven, de misdaad effectiever bestrijden en kunnen we conflicten eerder oplossen. Daarom wensen we als politiekorps een betere afspiegeling te zijn van de diversiteit van onze stad.

Onder de noemer '100% (fl)ik' starten wij daarom met een rekruteringscampagne met een accent op diversiteit. De campagne wordt gekoppeld aan twee jobinfodagen, met als doel een divers publiek warm te maken voor een job bij de Gentse politie.

Infodag op 17/05

Wie altijd al droomde van een job als flik kan op deze infoavonden alle informatie over de selectieprocedure en het werk als politieman/-vrouw verkrijgen.

Deze vinden plaats op:

  • woensdag 17/05/2017 (17u-21u): Koninklijk Lyceum, Kortrijksesteenweg 12, 9000 Gent.

Programma:

  • De verschillende operationele diensten (Wijkdienst, Verkeersdienst, Interventiedienst en Overlast-team) stellen zich voor met een korte presentatie.
  • Er zijn ook "echte" flikken uit de verschillende operationele diensten aanwezig om te vertellen wat hun job concreet inhoudt.
  • Op de infoavonden staan beroepenvoorlichters klaar om de selectieprocedure toe te lichten.
  • Op de stand van Jobpol, de federale dienst die instaat voor de selectie en rekrutering, kunnen kandidaten zelfs een aantal selectieproeven simuleren en feedback krijgen over hun resultaten. Zo weten potentiële rekruten meteen wat hen te wachten staat en kunnen ze zich gerichter voorbereiden op de selectie. Op die manier hebben zij alvast een streepje voor op de andere kandidaten.
  • Bij de vertegenwoordigers van de Provinciale Academie voor Urgentiediensten en Lokale Overheden (PAULO) kunnen de bezoekers terecht voor alle informatie over de politieopleiding.

Inschrijven verplicht:

Wie geïnteresseerd is, moet zich wel één week op voorhand inschrijven. Dit kan via het inschrijvingsformulier op de jobsite www.honderdprocentflik.be.

Nieuwe Jobsite

Op deze site vind je alle informatie over een job bij Politiezone Gent.

Daarnaast vinden potentiële kandidaten er ook terug aan welke criteria ze moeten voldoen om flik te worden en welke stappen ze zullen moeten doorlopen in het kader van de selectieprocedure.

Tenslotte voorziet de website in een aantal tips ter ondersteuning bij de voorbereiding op de selectieproeven. Aan de hand van een aantal voorbeeldvragen krijgt de kandidaat-flik ook een idee van de uitdagingen die hem of haar nog te wachten staan tijdens de proeven.

Neem dus snel een kijkje op onze jobsite www.honderdprocentflik.be.