Nieuwjaarsdrink Stad Gent 2017

Nu zondag 15 januari 2017 nodigt het stadsbestuur van Gent alle Gentenaars uit voor een gratis nieuwjaarsdrink onder de Stadshal. Van 11.00 uur tot 13.00 uur worden jong en oud verwacht en verwelkomd in de Gentse binnenstad. Politie Gent vraagt om geen grote tassen en/of rugzakken mee te brengen.

De nieuwjaarsdrink is een organisatie van de Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren van de Stad Gent.

Het thema van deze drink is 'Gent, stad van kennis', verwijzend naar de 200ste verjaardag van de Universiteit Gent. Naar aanleiding van deze verjaardag staan er heel wat festiviteiten gepland in 2017. De nieuwjaarsdrink van de Stad Gent bijt de spits af.

Veiligheidsmaatregelen

Net zoals tijdens de Gentse (winter)feesten, vraagt de Gentse politie ook nu om bepaalde maatregelen in acht te nemen:

  • Breng zo weinig mogelijk glas mee.
  • Breng geen grote tassen en/of rugzakken mee. Wees voorbereid op controles door de politie. We vragen dan ook begrip en medewerking aan de bezoekers wanneer jullie door de politie worden aangesproken voor een controle.
  • Als je zelf hapjes en/of drank meebrengt, steek die dan in een doorzichtige zak.
  • Er is geen doorgang mogelijk voor voertuigen. De bussen van De Lijn worden tijdelijk omgeleid. De openbare parkings blijven wel bereikbaar.

Mobiliteit

De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. In dit document zetten ze alle vervoersmogelijkheden voor jou op een rijtje.

Nog een kleine tip

Vergeet je BOB niet?