Vraag op tijd vakantietoezicht aan

De kerstvakantie is nog maar net voorbij maar misschien ben je nu al aan het dromen van de krokusvakantie. Als je van plan bent om er op uit te trekken, vraag dan tijdig gratis vakantietoezicht aan.

Vakantietoezicht

Als je graag wil dat de politie een oogje in het zeil houdt terwijl je op vakantie bent, dan kan je gebruik maken van gratis afwezigheidstoezicht. Jouw woning wordt dan, in functie van het aantal aanvragen en de beschikbaarheid van het personeel, opgenomen in de patrouilletoezichten van de politie en de Gemeenschapswacht.

Gratis vakantietoezicht kan je onmiddellijk online aanvragen via www.policeonweb.be. Je kan ook steeds contact opnemen met ons Bureau Coördinatoren. Dit kan telefonisch op het nummer 09 266 67 81 of door het aanvraagformulier in te vullen en door te mailen naar bfe@politie.gent.be. Je kan het ingevulde formulier ook gewoon afgeven in het dichtstbijzijnde buurtcommissariaat. Het vakantietoezicht moet minimum zeven dagen op voorhand aangevraagd worden.

Hou er wel rekening mee dat wij als politie soms voorrang moeten geven aan een aantal prioritaire opdrachten. Hierdoor kunnen wij jammer genoeg niet beloven dat we bij jouw woning dagelijks een bepaald minimum aantal keer langskomen.

Diefstalpreventieadvies

Indien je dit wenst, kan een diefstalpreventieadviseur bij jou thuis op bezoek komen, jouw volledige woning controleren en jou vertellen wat de verbeterpunten zijn. Zijn bezoek is gratis en houdt geen verplichtingen in: je beslist zelf of je op de suggesties ingaat. Onze adviseurs zijn ook objectief: ze maken geen reclame voor bepaalde firma's en merken. Bovendien passen ze hun advies aan jouw financiële omstandigheden aan. Een inbraakveilige woning hoeft echt niet duur te zijn. Meer informatie over diefstalpreventieadvies vind je hier.

Voor een afspraak met een diefstalpreventieadviseur, bel je het telefoonnummer 09 266 65 90. Dit kan elke werkdag van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur.