De Gentse Flikken zoeken u – deel 1

Wie altijd al droomde van een job als (Gentse) flik kon gisteren (29/09) terecht in het Commissariaat Nieuw Gent. Meer dan 140 flikken-in-spe vonden hun weg naar het Rerum Novarumplein in Gent waar onze eerste infoavond plaats vond. De aanwezigen kregen informatie over de selectieprocedure, het werk als politieman/-vrouw en konden kennis maken met échte Gentse flikken en Bosco, één van onze politiehonden.

Programma

Tijdens deze eerste infoavond stelden enkele operationele diensten (Wijkdienst, Verkeersdienst, Interventiedienst) zich voor met een korte presentatie. Uiteraard waren er ook 'echte' flikken uit de verschillende operationele diensten aanwezig om te vertellen wat hun job concreet inhoudt. Ook Bosco, één van onze Mechelse herders, was aanwezig. Hij gaf een demonstratie van zijn rol als politiehond.

Daarnaast was er ook een stand voorzien van JobPol - de federale dienst die instaat voor de selectie en rekrutering - waar kandidaten een aantal selectieproeven konden simuleren en feedback konden krijgen over hun resultaten. Zo wisten potentiële rekruten meteen wat hen te wachten staat en kunnen ze zich gerichter voorbereiden op de effectieve selectie.

Tot slot waren er ook vertegenwoordigers van de Oost-Vlaamse politieschool (PAULO) aanwezig. Zij gaven deskundige uitleg over wat de politieopleiding concreet inhoudt.



Infoavond 10/10

Heb je de infoavond van 29/09 gemist en wil je ook graag eens kennis maken met enkele echte Gentse flikken? Niet getreurd! Op maandag 10 oktober 2016 vindt onze tweede infoavond plaats. Place to be: Algemeen Politiecentrum Gent - Antonius Triestlaan 12, 9000 Gent.

Er is slechts één voorwaarde: schrijf je tijdig in = minimum één week op voorhand = ten laatste op maandag 3 oktober 2016. Hoe? Door een mail te sturen naar degentseflikkenzoekenu@politie.gent.be met vermelding van je naam, adres en geboortedatum. Vermeld ook de gegevens van alle personen die eventueel met je meekomen naar de infoavond.

Tot dan?

Meer informatie vind je op de website www.degentseflikkenzoekenu.be.

Volg je ons ook al op Twitter (@GentseFlikken) en op LinkedIn?