Zin om onze nieuwe collega te worden? Kom naar onze infodagen

De Politie Gent zoekt op lange termijn nieuwe collega's voor de verschillende operationele en administratieve diensten van haar korps. Omdat we vooral op zoek zijn naar nieuwe rekruten uit Gent of onmiddellijke omgeving, worden binnenkort twee lokale infoavonden georganiseerd. Daar krijgen de potentiële kandidaten alle nodige informatie over de selectieprocedure, de selectieproeven, de opleiding en de job-inhoud.

Data

  • donderdag 29 september 2016 (17u00 - 21u00): Commissariaat Nieuw Gent, Rerum Novarumplein 186
  • maandag 10 oktober 2016 (17u00 - 21u00): Algemeen Politiecentrum Gent, A. Triestlaan 12

Programma

Wie altijd al droomde van een job als flik kan op de infoavonden alle informatie over de selectieprocedure en het werk als politieman/-vrouw verkrijgen.

De verschillende operationele diensten (Wijkdienst, Verkeersdienst, Interventiedienst) stellen zich voor met een korte presentatie. Er zijn ook "echte" flikken uit de verschillende operationele diensten aanwezig om te vertellen wat hun job concreet inhoudt.

Op de infoavonden staan beroepenvoorlichters klaar om de selectieprocedure toe te lichten.

Op de stand van Jobpol, de federale dienst die instaat voor de selectie en rekrutering, kunnen kandidaten zelfs een aantal selectieproeven simuleren en feedback krijgen over hun resultaten. Zo weten potentiële rekruten meteen wat hen te wachten staat en kunnen ze zich gerichter voorbereiden op de selectie. Op die manier hebben zij alvast een streepje voor op de andere kandidaten.

Bij de vertegenwoordigers van de Provinciale Academie voor Urgentiediensten en Lokale Overheden (PAULO) kunnen de bezoekers terecht voor alle informatie over de politieopleiding.

Praktisch: inschrijven verplicht

Met het oog op een vlotte praktische organisatie en om wachttijden aan de ingang te vermijden, is inschrijven verplicht. Dat doe je door een e-mail te sturen naar degentseflikkenzoekenu@politie.gent.be met vermelding van je naam, je adres, je geboortedatum en uiteraard ook de infoavond waarop wij je mogen verwachten. Vermeld ook de gegevens van alle personen die met je meekomen naar de infoavond. We verwachten je inschrijving graag minimum een week op voorhand.

Veiligheid

De twee infoavonden vinden plaats in één van onze politiegebouwen, waar strikte veiligheidsregels gelden. Check daarom vooraf eens het huishoudelijke regelement voor bezoekers op onze website.

Wij vragen sowieso ook om rugzakken en tassen thuis te laten. Heb je toch een tas bij, dan zal deze gecontroleerd worden. Mogen we je medewerking vragen door op eenvoudig verzoek van de medewerkers je tas of rugzak te openen en de inhoud ervan te tonen?