Bureau Jeugd wordt BAS

Vanaf 1 september 2016 verandert de naam van Bureau Jeugd in Bureau Aanspreekpunt Scholen. In de praktijk verandert er niet veel maar er is toch één belangrijke wijziging. Waar Bureau Jeugd de volledige Gentse jeugd als doelgroep had, zal BAS zich specifiek richten op de Gentse basis- en secundaire scholen en hun leerlingen.

Het takenpakket van BAS bestaat uit twee grote luiken: enerzijds is BAS hét rechtstreekse aanspreekpunt voor de Gentse scholen - anderzijds is het een educatieve dienst binnen ons korps.

Aanspreekpunt voor scholen

BAS is binnen ons korps hét rechtstreekse aanspreekpunt voor de Gentse scholen en vervult daarmee een essentiële scharnierfunctie tussen de scholen en verschillende politiediensten. Scholen kunnen bij BAS terecht voor advies en sturing van specifieke vragen over een veiligere schoolomgeving, jeugdcriminaliteit en problemen die aan de schoolgaande jeugd gerelateerd zijn zoals steaming, gebruik van verdovende middelen, enz.

Wanneer alle educatieve, niet-repressieve oplossingen vanuit de school en het CLB uitgeput zijn, kunnen scholen BAS contacteren. Dat kan tijdens de schooluren (8.30 - 16.30 uur) via mail (bas@politie.gent.be) of telefonisch (09 266 67 50).

Voor ernstige moeilijkheden, die een dringende interventie vereisen, bel het noodnummer 101.

Educatieve dienst

Daarnaast heeft BAS een educatieve taak. Wil je graag een politie-inspecteur in de klas of op school uitnodigen? Of wil je met de klas een rondleiding achter de schermen in de politiekazerne? Ook voor meer informatie of het uitlenen van educatief en didactisch materiaal rond verkeer of politie, kan je bij BAS recht.

Meer informatie vind je hier.


Contactpagina Bureau Aanspreekpunt Scholen