Gentse Feesten 2016: de balans

Jammer maar helaas, ze zijn weer voorbij, de jaarlijkse Gentse Feesten! Van vrijdag 15 tot en met zondag 24 juli 2016 vonden iets meer dan 1,2 miljoen bezoekers de weg naar de Gentse binnenstad.

Elk jaar opnieuw brengen de Gentse Feesten duizenden bezoekers en Gentenaars in vervoering. Voor de Gentse politie zijn het dan tien drukke dagen om de orde en veiligheid in onze binnenstad te garanderen.

Editie 2016

De Gentse politie beschouwt de Gentse Feesten 2016 als een veilige en rustige editie. Onder de bezoekers heerste een toffe, aangename en positieve sfeer - dat maakte het ook aangenaam werken voor onze politiemensen op het terrein.

De incidenten die zich voordeden, werden telkens op een snelle en kordate manier aangepakt en dit steeds in harmonie met het feestgebeuren en zijn vele bezoekers. Ook het gebruik van de camera's en sturing door het personeel vanuit de commandopost bewees nogmaals zijn doeltreffendheid.

Resultaten

Sinds enkele jaren wordt de feestenzone zoveel mogelijk verkeersvrij gehouden. Dit jaar stelde de Gentse politie 2.244 verkeersinbreuken vast, terwijl in 2015 er nog sprake was van 1.507. In totaal werden 162 voertuigen getakeld, in 2015 waren dat er 180.

Ondanks de blijvende investeringen van de Stad Gent in openbare en gratis toiletten en plaszuilen, werden 596 personen beboet voor wildplassen (817 in 2015).

Deze cijfers geven weer dat politiepatrouilles en -controles in en rond de feestenzone hun vruchten afwerpen en dat politieaanwezigheid in de periferie noodzakelijk is om ook de leefbaarheid van die buurten te waarborgen.

Gevonden en verloren voorwerpen

Sleutels kwijt? GSM verloren? Iets anders (behalve je lief)?

Vanaf 27 juli 2016 worden alle gevonden en verloren voorwerpen overgebracht naar het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12, 9000 Gent). Daar worden alle voorwerpen gedurende zes maanden bijgehouden.

Openingsuren: elke werkdag van 8.00 tot 11.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie over de Cel Gevonden en Verloren voorwerpen vind je hier.

Sociale media

Nieuw dit jaar was dat er elke dag live getweet werd vanop de account @GentseFlikken. Tien dagen lang werden, telkens van 16u tot 24u, actief Twitterberichten uitgestuurd en Twittervragen beantwoord.

We zien elkaar terug in 2017. Tot dan! #GF17