Litouwse collega op bezoek

In het kader van een CEPOL uitwisseling kreeg ons korps op 21 juni 2016 Renalda Pilikauskiene op bezoek, een Lithouwse collega die in Vilnius werkt als Senior Investigator of the 1st Unit of Organised Crime Investigation Board of Vilnius County Police.Tijdens haar bezoek in België leerde Renalde hoe onze justitie en politie werkt.

Bij ons kreeg ze een voorstelling van de basisfuncties en de verschillende soorten acties/inzet uitgevoerd door Politie Gent. Ze leerde meer over het gebruik en de verwerking van informatiebronnen en de doorstroming van de info naar de verschillende diensten. Van onze Lokale Recherchedienst kreeg ze een uiteenzetting over hun typische activiteiten en onderzoeken.

Wat is CEPOL?

CEPOL is de Europese politieacademie die zich voornamelijk toelegt op training en het uitwisselen van expertise en best practices op Europees niveau. Via het Exchange programma wil CEPOL ertoe komen dat politiemensen uit verschillende landen elkaar en elkaars politiediensten beter leren kennen en uiteraard ook de expertise en best practices uitwisselen.