Gratis 'Vind-je-kindje'-armbandjes verkrijgbaar

De Dienst Preventie Voor Veiligheid verspreidt opnieuw 10.000 gratis 'Vind-je-kindje'-armbandjes. Op dat (herbruikbare) bandje kan men de naam van het kind en een gsm-nummer noteren zodat wie een verloren gelopen kind aantreft onmiddellijk de ouders kan bellen.

Een dagje Gentse Feesten of genieten van zon en zand op de Blaarmeersen maken de zomervakantie extra leuk. Maar tussen de vele bezoekers is het een hele opdracht om (kleine) kinderen niet uit het oog te verliezen. Als dat toch zou gebeuren: op het armbandje kan een gsm-nummer geschreven worden waar de 'eerlijke vinder' naar kan bellen.

Is jouw kind verloren gelopen tijdens een activiteit? Dan levert dat zowel bij jou als je kind(eren) bange momenten op. Minuten lijken dan wel uren te duren. Dankzij de Stad Gent hoeft het niet lang te duren voor jouw kind terecht is. Op de 'Vind-je-kindje'-armbanden kan je de naam van jouw kind en een gsm-nummer noteren, zodat de vinder jou snel kan contacteren. De bandjes zijn gemaakt van vinyl, zijn in verschillende kleuren beschikbaar en hebben een herbruikbare metalen sluiting zodat ze meermaals kunnen worden gebruikt.

Praktisch

In totaal worden 10.000 'Vind-je-kindje'-armbandjes gratis aangeboden. Het aantal bandjes per aanvrager is beperkt tot vier stuks. Ze zijn verkrijgbaar:

  • in de stadswinkel (Raadskelder, onderin het Belfort)
  • in de diverse Gentinfopunten
  • aan de balies van het Administratief Centrum Zuid en Portus (de voormalige 'Belgacomtoren')
  • in het strandgebouw en op de camping van de Blaarmeersen
  • bij de stedelijkeJeugddienst in de Kammerstraat
  • in alle politiecommissariaten.

De verdeelpunten zijn herkenbaar aan de affiche 'Vind-je-kindje, gratis armbandje hier verkrijgbaar'.

Bovendien zijn de armbandjes tijdens de Gentse Feesten te verkrijgen in de Infohal op het Emile Braunplein en bij Freetime (Kammerstraat 19). Ze worden in de feestzone ook verdeeld door de gemeenschapswachten-lijnspotters en door onze collega's van het Bureau Politionele Misdrijfpreventie.