Laat je fiets registreren op heropening Centrumplein

Op vrijdag 27 mei 2016, de Dag van de Buren, opent het Gentse stadsbestuur samen met de buurt het vernieuwde Centrumplein. Het Commissariaat Ledeberg maakt van de gelegenheid gebruik om, in samenwerking met het Mobiliteitsbedrijf van Stad Gent, een gratis fietsregistratie-actie te organiseren.

Op vrijdag 27 mei 2016 is het Europese Dag van de Buren. In heel Europa nodigen buren elkaar die dag uit voor een hapje, een drankje en een fijne burenbabbel. Ook het Gentse stadbestuur roept de bewoners op om hun buren te ontmoeten. Er is dan ook geen betere dag om het vernieuwde Centrumplein in Ledeberg feestelijk te heropenen.

Meer info over de Europese Dag van de Buren vind je hier.

Wil je meer weten over de heropening van het Centrumplein, klik dan hier.

Markeer je fiets voor het leven

Bij een fietsregistratie wordt jouw rijksregisternummer in het frame van je fiets gemarkeerd. Op die manier kan de fiets eenvoudiger geïdentificeerd worden als jouw eigendom. Een gemarkeerde fiets is ook veel minder aantrekkelijk voor een potentiële dief want zo'n geregistreerde fiets is moeilijker om door te verkopen.

Wordt je fiets toch gestolen, dan kan hij, als je wat geluk hebt, in het Fietsendepot terechtkomen. Dankzij het gemarkeerde rijksregisternummer is de eigenaar van een fiets vlot op te sporen. Het Fietsendepot meldt je dan automatisch dat je je fiets kan komen ophalen. Ook bij ontruimingen van fietsenstallingen neemt het depot altijd contact op met de eigenaars van geregistreerde fietsen.

Kom dus op vrijdag 27 mei 2016 tussen 16 en 18 uur naar het Centrumplein in Ledeberg. Breng naast je fiets ook je identiteitskaart of SIS-kaart mee.

Kan je op deze datum niet? Je kan je fiets ook gratis laten registreren in het Fietsendepot en in de fietspunten van Max Mobiel.

Extra tips om je tegen fietsdiefstal te wapenen vind je hier.

Is het al te laat? Heb je je fiets (nog) niet laten registreren en is die nu gestolen of verloren? Misschien werd hij toch al teruggevonden. Op de website www.gevondenfietsen.be staan niet-geregistreerde gevonden fietsen. Ga snel kijken of jouw fiets er ook tussen zit.