Fietsregistratie-actie in Wondelgem op woensdag 25 mei 2016

Op woensdag 25 mei 2016 organiseert het Commissariaat Wondelgem, in samenwerking met het Mobiliteitsbedrijf van Stad Gent, een gratis fietsregistratie-actie.

Bij een fietsregistratie wordt jouw rijksregisternummer in het frame van je fiets gemarkeerd. Op die manier kan de fiets eenvoudiger geïdentificeerd worden als jouw eigendom. Een gemarkeerde fiets is ook veel minder aantrekkelijk voor een potentiële dief want zo'n geregistreerde fiets is moeilijker om door te verkopen.

Wordt je fiets toch gestolen, dan kan hij, als je wat geluk hebt, in het Fietsendepot terechtkomen. Dankzij het gemarkeerde rijksregisternummer is de eigenaar van een fiets vlot op te sporen. Het Fietsendepot meldt je dan automatisch dat je je fiets kan komen ophalen. Ook bij ontruimingen van fietsenstallingen neemt het depot altijd contact op met de eigenaars van geregistreerde fietsen.

Trek dus op woensdag 25 mei 2016 tussen 11 en 13 uur of tussen 13.30 en 16.30 uur naar de parking van Delhaize (Botestraat 14). Breng naast je fiets ook je identiteitskaart of SIS-kaart mee.

Kan je op deze datum niet? Je kan je fiets ook gratis laten registreren in het Fietsendepot en in de fietspunten van Max Mobiel.

Extra tips om je tegen fietsdiefstal te wapenen vind je hier.

Is het al te laat? Heb je je fiets (nog) niet laten registreren en is die nu gestolen of verloren? Misschien werd hij toch al teruggevonden. Op de website www.gevondenfietsen.be staan niet-geregistreerde gevonden fietsen. Ga snel kijken of jouw fiets er ook tussen zit.