rainbow ribbonGelijke rechten 'op papier' garanderen (jammer genoeg) nog niet dat mensen in het dagelijkse leven altijd gelijk behandeld worden. Nog te vaak worden holebi's en transgenders gediscrimineerd en krijgen ze te maken met vooroordelen. Daarom werd in Gent een jaar geleden de 'Regenboogverklaring' ondertekend. Ondertussen lanceerde de Gentse politie ook het nieuwe meldpunt homo- en transfobie.

Lees meer →

stoep sneeuwvrijKoning Winter is in het land! Niet alleen de temperaturen zakken maar ook sneeuw en ijzel vallen ons te beurt. Naast de dikke truien, handschoenen, sjaals en mutsen halen we ook best onze sneeuwschop en zak zout uit de kast.

Ijzel of sneeuw betekent niet alleen winterpret maar zorgt daarnaast ook voor gevaarlijke situaties en soms voor overlast.

Lees meer →

phishing3Na de meldingen over malafide e-mails die zogezegd van politie komen met een oproep om een boete te betalen, komen er ook steeds meer meldingen binnen over mails van bedrijven waaronder Proximus, Telenet en Mobistar. In de mails wordt meestal beweerd dat een automatische domiciliƫring om een rekening te betalen niet gelukt is.

Lees meer →

bob 20142014 zit erop, maar de BOB-campagne loopt nog even door. Tot 26 januari om precies te zijn. Heb je nog feestjes, etentjes of nieuwjaarsrecepties in het verschiet, en ga je daar met de wagen naartoe? Wees dan verstandig en drink niet (te veel), of zorg voor een BOB in je gezelschap.

Lees meer →