rekruteringGent: een bruisende stad, meer dan een kwart miljoen inwoners, 156 km² en 13 politiecommissariaten. Om onze inwoners optimaal te kunnen dienen, zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe collega's. Daarom organiseren we drie infoavonden in oktober 2014.

Lees meer →

affiche flikker opIn de herfst wordt het vroeger donker en het zijn vooral de schemerperiodes bij zonsopgang en –ondergang die vaak voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen. Gezien in Gent steeds vaker wordt gekozen voor de fiets als transportmiddel, is het nuttig om de fietsers bij het begin van het najaar attent te maken op het belang van zichtbaarheid in het verkeer. De Gentse politie controleert daarom sinds de start van de herfst regelmatig op fietsverlichting.

Lees meer →

stan supporterDe Gentse politie zoekt nieuwe mensen om haar team te versterken. Vorige week konden jullie kennis maken met Stan. Vandaag gaat Stan supporteren. Klik hier en beleef mee zijn nieuw avontuur.

Benieuwd naar het eerste filmpje 'Stan en de gauwdief'? Klik dan hier.

 

kotopslotMet de actie ‘Kot op slot’ controleren de Dienst Lokale Preventie en Veiligheid en de Politie Gent studentenkoten op inbraakveiligheid. Dit jaar vinden de controles plaats op maandag 20, dinsdag 21 en woensdag 22 oktober 2014. Op studentenkoten is immers vaak waardevol materiaal te vinden – aantrekkelijk dus voor potentiële dieven.

Lees meer →