klokMomenteel hanteren de commissariaten tijdelijk aangepaste openingsuren:

Lees meer →

maak de klikVeertig jaar geleden werd het dragen van de gordel voorin in de wagen verplicht in België. Het percentage gordeldracht is de laatste jaren sterk toegenomen: intussen 92,2% voorin, ten opzichte van 84,6% in 2012. Maar op de achterbank draagt 1 op 4 Belgen geen gordel.

Hoewel er nog steeds personen zijn die hun gordel niet dragen, hebben de sensibiliseringscampagnes, de versterkte controles en de verspreiding van de gordelverklikkers toch duidelijk hun vruchten afgeworpen.

In samenwerking met Volvo lanceert het BIVV een campagne om hardleerse personen te overtuigen zich vast te klikken. Meer info vind je hier.

Lees meer →

1 dag niet 2015 - banner homepage
Sinds 2008 blijft het aantal woninginbraken in België stijgen, tot meer dan 75.000 in 2013. Dat betekent meer dan 200 woninginbraken per dag. Dit brengt niet alleen een groot onveiligheidsgevoel bij de slachtoffers mee, maar ook een torenhoge maatschappelijke kost – we betalen met z’n allen jaarlijks meer dan 350 miljoen euro daarvoor … We hebben dan ook een slimme en gezamenlijk aanpak nodig, met aandacht voor de verschillende schakels van de veiligheidsketen. Preventie is één van die schakels, misschien wel de belangrijkste!

Lees meer →

lidar

Om efficiënt en effectief op snelheid te controleren in de politiezone Gent en meer bepaald de uitgebreide zone 30 van Gent, zet de lokale politie een speciale flitscamera in. Deze zogenaamde Lidar gebruikt laser in plaats van radar om snelheid te meten. Daardoor kan de “superflitspaal” zonder probleem gebruikt worden in nauwe straten waar andere flitscamera’s gehinderd worden door reflecties van metaal (afkomstig van tramstellen, geparkeerde wagens, enzovoort). Het toestel wordt ingezet vanaf 8 oktober 2015.

Lees meer →