snowman20runningWie voor de aankomende feestdagen nog een laatste sportieve inspanning wilt doen, kan op zondag 21 december 2014 terecht in de Gentse binnenstad. Tijdens de langste nacht van het jaar staan een hele hoop sportievelingen klaar om 5 of 10 km af te leggen.

Lees meer →

mistAutorijden bij mistig weer kan levensgevaarlijk zijn indien je je als chauffeur niet aan een aantal vuistregels weet te houden. Wij geven een aantal tips en vuistregels mee om de veiligheid te verhogen bij mistig weer.

Lees meer →

veilig fietsenGent wordt gekenmerkt door een veelvoud aan verplaatsingen die vlot verlopen als elke weggebruiker zijn plaats in het verkeer kent en hoffelijk is. Om dit nog eens extra onder de aandacht te brengen lanceert de Stad Gent drie filmpjes.

Lees meer →

gauwdiefstal man homepage pixDe federale preventiecampagne ‘Loop niet te koop met je waardevolle voorwerpen’ roept op om waakzaam te zijn voor gauwdieven. Niet iedereen gaat met even goede bedoelingen de straat op. Zelf kun je al heel wat doen om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een gauwdiefstal. In Gent loopt de campagne tijdens de eindejaarsperiode: de Dienst Lokale Preventie en Veiligheid, de Gemeenschapswacht, De Lijn, de NMBS en Politie Gent zetten van zaterdag 13 tot en met zondag 21 december 2014 gezamenlijk hun schouders onder de campagne.

 

Lees meer →