banner dsr infoavonden homepage

Gent: een bruisende stad, meer dan een kwart miljoen inwoners, 156 km² en 13 politiecommissariaten. Om onze inwoners optimaal te kunnen dienen, zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe collega's. Daarom organiseren we drie infoavonden in oktober 2014.

 

Lees meer →

go for zero

Ondanks belangrijke inspanningen op het gebied van sensibilisering en controle, blijft overdreven of onaangepaste snelheid een groot probleem in ons land. Daarom start het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) een nieuwe doch harde campagne die autobestuurders meer moet aanzetten zich beter aan de snelheidslimiet te houden.

Lees meer →

fietsenDe start van het nieuwe academiejaar staat voor de deur wat betekent dat er veel meer fietsers aanwezig zullen zijn in het Gentse straatbeeld. Op de fiets moet je steeds alert zijn en ervoor zorgen dat je tijdig kan reageren op onvoorziene omstandigheden. Het is ook belangrijk dat je als fietser je rijgedrag aanpast indien nodig.

Lees meer →

sko 2014 homepageMet de negende editie van de Student Kick-Off woensdag 24 september 2014 werd het nieuwe studentenjaar afgetrapt. Naar schatting 18.000 studenten zakten naar het Sint-Pietersplein af om het nieuwe academiejaar in te luiden. Dat zijn er wat minder dan vorig jaar maar daar zat het regenweer zeker voor iets tussen.

Lees meer →