identiteitskaart“Uw papieren alstublieft!” Politiemensen zeggen dit zowat elke dag. Maar mogen ze zomaar alles? Mogen ze iemand willekeurig controleren? Uiteraard niet! Een identiteitscontrole moet altijd gerechtvaardigd zijn.

Lees meer →

gevarendriehoekEr zijn grote wegenwerken in Gent. Zeker vanaf 1 september zal dit een grote invloed hebben op het verkeer van en naar de stad. Het is belangrijk je hierop voor te bereiden. Denk na over je reisroute, de manier waarop je je verplaatst en het tijdstip waarop je dit doet. Alle info is te vinden op de website www.gent.be/verkeer.

Lees meer →

nijntje boekentas webDe eerste schooldag komt dichterbij. Of je kind te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar school gaat, je doet er altijd goed aan voor de start van het schooljaar de route al een paar keer met je kind(eren) uit te proberen. Op die manier kan je hen attent maken op mogelijke gevaarlijke punten voor ze zich in het drukke schoolverkeer storten.

Lees meer →

fietsen gentDe Fietswacht van Stad Gent gaat de komende weken extra rondes uitvoeren. Een deel van hun taak is om verwaarloosde, foutief of gevaarlijk geparkeerde fietsen weg te halen uit het straatbeeld. Met de start van het nieuwe school- en academiejaar is het wenselijk dat ongebruikte fietsen die achtergelaten werden, plaatsmaken voor nieuwe.

Lees meer →