sorry-we-zijn-geslotenVanaf heden hanteren de commissariaten tijdelijk aangepaste openingsuren:

Het Commissariaat Gent Centrum (Belfortstraat 4) sluit op weekdagen om 16.30 uur.

In het weekend is het Commissariaat Gent Centrum gesloten.

De Commissariaten Gent-West, Wondelgem, Nieuw Gent, Sint-Amandsberg, Gentbrugge - Ledeberg en Drongen sluiten op woensdagnamiddag om 16.30 uur.


De Commissariaten Sint-Kruis-Winkel, Zwijnaarde, Sint-Denijs-Westrem, Meulestede en Oostakker zijn tijdelijk gesloten.

Deze tijdelijk aangepaste openingsuren gelden tot nieuw bericht, dat ook hier zal gepubliceerd worden.

Lees meer →

jaarverslag 2014

We stellen ons jaarverslag van 2014 voor. Dat bestaat uit twee delen: enerzijds het jaarrapport, met een overzicht van alle cijfers, en anderzijds de ‘korpsrevue’, met de belangrijkste projecten en verwezenlijkingen.

Het jaarverslag is (uitsluitend) digitaal te raadplegen.

Lees meer →

diefstal bouwwervenElke dag wordt er ergens in België een diefstal op een bouwwerf gepleegd, gaande van klein gereedschap tot groot materieel en zelfs bouwmaterialen. Dit gebeurt voornamelijk op momenten dat de bouwwerf er verlaten bij ligt zoals ’s nachts, tijdens het weekend en tijdens het bouwverlof. Besafe ontwikkelde een uniek registratieformulier, dat als doel heeft bij te dragen tot een betere registratie van het aanwezige materiaal op de werf. Dit helpt als je aangifte gaat doen bij de politie.

Lees meer →

vuurtje stokenVuurtjes in de tuin verspreiden smerige, stinkende lucht, die allesbehalve aangenaam is voor omwonenden en voorbijgangers. Ook gaan planten in de omgeving kapot aan de walm van een vuurtje en is het erg slecht voor het wasgoed. Vuurtjes stoken in de tuin getuigt van weinig burgerzin en weinig respect voor anderen. En het is strafbaar.

Lees meer →