1dagniet logo 150brSinds 2008 blijft het aantal woninginbraken in België stijgen, tot meer dan 75.000 in 2013. Dat betekent meer dan 200 woninginbraken per dag. Dit brengt niet alleen een groot onveiligheidsgevoel bij de slachtoffers mee, maar ook een torenhoge maatschappelijke – we betalen we z’n allen jaarlijks meer dan 350 miljoen euro daarvoor … We hebben dan ook een slimme en gezamenlijk aanpak nodig, met aandacht voor de verschillende schakels van de veiligheidsketen. Preventie is één van die schakels, misschien wel de belangrijkste! Op 11 december 2014 vindt daarom een eerste Belgische ‘1 dag niet’ plaats, een nationale actiedag tegen woninginbraken.

Lees meer →

rekruteringGent: een bruisende stad, meer dan een kwart miljoen inwoners, 156 km² en 13 politiecommissariaten. Om onze inwoners optimaal te kunnen dienen, zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe collega's. Daarom organiseren we drie infoavonden in oktober 2014.

Lees meer →

affiche flikker opIn de herfst wordt het vroeger donker en het zijn vooral de schemerperiodes bij zonsopgang en –ondergang die vaak voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen. Gezien in Gent steeds vaker wordt gekozen voor de fiets als transportmiddel, is het nuttig om de fietsers bij het begin van het najaar attent te maken op het belang van zichtbaarheid in het verkeer. De Gentse politie controleert daarom sinds de start van de herfst regelmatig op fietsverlichting.

Lees meer →

stan supporterDe Gentse politie zoekt nieuwe mensen om haar team te versterken. Vorige week konden jullie kennis maken met Stan. Vandaag gaat Stan supporteren. Klik hier en beleef mee zijn nieuw avontuur.

Benieuwd naar het eerste filmpje 'Stan en de gauwdief'? Klik dan hier.