klokMomenteel hanteren de commissariaten tijdelijk aangepaste openingsuren:

Lees meer →

ned politie

De echte Gentenaars (en niet alleen zij) weten het wel: de Gentse Feesten zijn in aantocht! Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli 2015 wordt het weer op de koppen lopen in de Gentse binnenstad. Dit jaarlijks evenement heeft logischerwijze een grote impact op de openbare veiligheid. Daarom komen - net zoals de voorbije vier jaar - Nederlandse politiemensen het Gentse politiekorps ondersteunen. De Gentse Feesten trekken namelijk heel wat buitenlandse toeristen aan, waaronder ook een groot aantal Nederlandse bezoekers.

Lees meer →

Deze zomer en in september zullen 98 straten in Gent tijdelijk als speelstraat ingericht worden. Een speelstraat is een leuk buurtinitiatief dat het mogelijk maakt voor kinderen om tijdens de speelstraaturen (14u-20u) te spelen, fietsen, rolschaatsen, … in de eigen straat.

Lees meer →

hittegolf-thermometerDe weermannen en -vrouwen hebben het voorspeld: de zon is in het land en we zullen het geweten hebben! De komende dagen wordt het tropisch warm en ook in onze Gentse binnenstad zullen de temperaturen hoog oplopen. Het is hierbij heel belangrijk om aandacht te besteden aan kwetsbare personen (kinderen, bejaarden, zieken, enz.) en dieren.

Lees meer →