klokMomenteel hanteren de commissariaten tijdelijk aangepaste openingsuren:

Lees meer →

fietsgraverenOp woensdag 29 april 2015 organiseert het Hoofdcommissariaat Gent Centrum, in samenwerking met het Mobiliteitsbedrijf van Stad Gent, een gratis fietsregistratie-actie onder de stadshal op het Emile Braunplein. Naast het graveren van je stalen ros zal het ook mogelijk zijn om een gratis check-up te laten uitvoeren. Maar geen nood, als je fiets niet volledig in orde is, krijg je daar geen boete voor – wel een fietscontrolekaart waarop aangeduid staat wat je dringend eens moet laten nakijken of herstellen. Max Mobiel voorziet ook een slotenwand waarop je kan zien welke sloten het veiligst zijn voor je fiets.

Lees meer →

preventie helpt 200pixHet aanpakken en indijken van woninginbraken behoort al jaren tot de prioriteiten van het Gentse politiekorps. Het Bureau Politionele Misdrijfpreventie speelt daarin een cruciale rol. De diefstalpreventieadviseurs trachten met onder andere speed-DPA-acties en gratis diefstalpreventieadvies de Gentse inwoners maximaal te informeren en te sensibiliseren. Alle adviseurs kregen nieuwe, herkenbare kledij, met het logo van Politie Gent en op de rugzijde de slagzin ‘Preventie helpt!’.

 

Lees meer →

flitscameraOp donderdag 23 april 2015 hield de Verkeersdienst van de Gentse politie een grote snelheidscontrole. De actie duurde 24 uur en er werd gecontroleerd op verschillende locaties. Daarbij werden 782 van de 3.894 gecontroleerde voertuigen geflitst.

Lees meer →