saferinternet

Op Safer Internet Day wordt jaarlijks de aandacht van het grote publiek gevestigd op een veilig en verantwoordelijk internetgebruik. In België neemt Child Focus de organisatie van Safer Internet Day op zich.

Dit jaar ligt de nadruk vooral op het creëren van positieve online inhoud. Het jaarthema is "Play your part for a better Internet!" met extra focus op het groeiend en crimineel fenomeen 'sextortion'.

Lees meer →

vrolijke vriendenAmper 14 dagen na het einde van de BOB-campagne hield de Verkeersdienst van de Gentse lokale politie in de nacht van vrijdag 29 januari op zaterdag 30 januari en op zondag 7 januari tussen 5 uur en 8.30 uur, opnieuw controles in het kader van het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur. De resultaten van deze controle waren “ontnuchterend” voor onze diensten. Op 252 gecontroleerde bestuurders bleken 32 bestuurders de wettelijke norm inzake alcoholopname overschreden te hebben, 2 bestuurders testten positief op het overmatig gebruik van drugs (cannabis en cocaïne). De 14% overtreders hielden er klaarblijkelijk geen rekening mee dat onze politiezone ook na de BOB-campagne de controles op alcohol en druggebruik in het verkeer onverminderd verderzetten.

Lees meer →

zichtbaarheid autoDe dagen worden dan wel weer langer, de spitsuren van het verkeer liggen nog in de donkere uren van de dag. Zorg dat je voldoende zichtbaar bent, ongeacht hoe je je verplaatst.

Lees meer →

logo week tegen pestenVan 30 januari tot 5 februari 2016 loopt de jaarlijkse Vlaamse Week tegen Pesten. Kinderen, leerkrachten, scholen en jeugdbewegingen roepen samen pesten een halt toe met activiteiten en acties. Ook de Vlaamse sportsector wil het pestthema aanpakken met de campagne ‘Time Out tegen Pesten’. Tijdens deze week gaat extra aandacht naar de vele initiatieven om pesten en cyberpesten te helpen bestrijden en voorkomen.

Lees meer →