diversiteit homepage

De Gentse politie is sinds eind februari 2014 met een vernieuwde interne tweedaagse opleiding rond diversiteit gestart. Tijdens deze vorming komen een aantal gevoelige thema’s zoals etnisch culturele minderheden, diversiteit, haatmisdrijven, seksuele geaardheid en mensenhandel aan bod. Het is niet de bedoeling om grootse theorieën te verkondigen maar praktisch aan de slag te gaan, eens verder te kijken dan de neus lang is en bepaalde denkpatronen te doorbreken.

Lees meer →

dwalen homepageDe Gentse politie ondertekende op woensdag 20 februari 2013, samen met ongeveer 35 organisaties uit de zorgsector, het protocol tot samenwerking voor een betere informatie-uitwisseling bij de verdwijning van ‘dwaalouderen’. Eén jaar later is het tijd om dit project een eerste keer grondig te evalueren.

Lees meer →

logo zvp 2014-2017

Alle politiezones stellen iedere vier jaar een Zonaal Veiligheidsplan op. In dit kader organiseerde onze zone op dinsdag 22 april 2014 een infosessie, gericht naar alle leidinggevenden van het Gentse politiekorps, alsook de projectverantwoordelijken van de verschillende actieplannen. Deze infosessie ging door in de zaal ‘Hert van Maria’ van het Gentse stadsmuseum (STAM).

Lees meer →

jongeren homepageOmdat jongeren een belangrijke doelgroep van de Gentse politie vormen én omdat jongeren vaak op zoek zijn naar heel specifieke informatie, vind je vanaf nu op deze website een jongerenpagina.

Lees meer →