banner dsr infoavonden homepage

Gent: een bruisende stad, meer dan een kwart miljoen inwoners, 156 km² en 13 politiecommissariaten. Om onze inwoners optimaal te kunnen dienen, zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe collega's. Daarom organiseren we drie infoavonden in oktober 2014.

 

Lees meer →

opendeurBen je voor komend weekend nog op zoek naar een leuke én leerrijke uitstap, al dan niet met kinderen of kleinkinderen? Dan hebben wij twee goede tips voor jou. Op twee verschillende opendeurdagen kan je echte Gentse flikken aan het werk zien.

Lees meer →

internet kopenIets kopen via het internet is tegenwoordig heel gewoon, zowel voor goederen als voor diensten. Maar waar moet je nu precies op letten voor je eraan begint? Welke valkuilen moet je vermijden? Wat zijn jouw rechten?

Lees meer →

autovrije zondagDe Stad Gent organiseert naar jaarlijkse gewoonte een autovrije dag, dit keer onder het motto ‘Terug naar de toekomst’.

Op zondag 14 september 2014 wordt een autovrije zone gecreëerd in de binnenstad, in Drongen én aan de Dampoort, met ruimte voor allerlei activiteiten in het teken van duurzame mobiliteit. Anders dan de vorige jaren, ligt het autovrije gebied in het centrum dit jaar grotendeels tussen de waterlopen. (zie kaart)

Het autovrije gebied wordt tussen 10 en 18 uur afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer.

Lees meer →