lichtfestivalVan 29 januari tot en met 1 februari 2015 zullen de Gentse nachten nog spannender en feeĆ«rieker zijn dan op een andere winterse nacht. De stad Gent vormt immers tijdens het Lichtfestival het decor voor een verrassend spektakel, ingenieuze installaties, projecties en kunstwerken met licht.  Het parcours strekt zich uit van het Baudelopark tot aan het Sint-Pietersplein. Binnen het parcours is geen verkeer toegelaten tussen 17u30 en 00u30. Hoe geraak je dan best op het Lichtfestival?

Lees meer →

sorry-we-zijn-geslotenVanaf heden sluit het Commissariaat Gent Centrum (Belfortstraat 4) op weekdagen om 16.30 uur.

In het weekend is het Commissariaat Gent Centrum gesloten.

De Commissariaten Gent-West, Wondelgem, Nieuw-Gent, Sint-Amandsberg, Gentbrugge - Ledeberg en Drongen sluiten op woensdagnamiddag om 16.30 uur.


De Commissariaten Sint-Kruis-Winkel, Zwijnaarde, Sint-Denijs-Westrem, Meulestede en Oostakker zijn tijdelijk gesloten.


Tijdens de sluitingsuren kan je 24u/24u terecht bij de permanente onthaalbalie van het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12).


Voor dringende politiehulp kan je steeds terecht op het noodnummer 101.


Deze aangepaste openingsuren gelden tot nieuw bericht, dat ook op deze homepage zal gepubliceerd worden.

rainbow ribbonGelijke rechten 'op papier' garanderen (jammer genoeg) nog niet dat mensen in het dagelijkse leven altijd gelijk behandeld worden. Nog te vaak worden holebi's en transgenders gediscrimineerd en krijgen ze te maken met vooroordelen. Daarom werd in Gent een jaar geleden de 'Regenboogverklaring' ondertekend. Ondertussen lanceerde de Gentse politie ook het nieuwe meldpunt homo- en transfobie.

Lees meer →

stoep sneeuwvrijKoning Winter is in het land! Niet alleen de temperaturen zakken maar ook sneeuw en ijzel vallen ons te beurt. Naast de dikke truien, handschoenen, sjaals en mutsen halen we ook best onze sneeuwschop en zak zout uit de kast.

Ijzel of sneeuw betekent niet alleen winterpret maar zorgt daarnaast ook voor gevaarlijke situaties en soms voor overlast.

Lees meer →