inbreker donkere maanden 1Tijdens deze korter wordende dagen, stijgt het risico op een inbraak. De vrije dagen en de vakantieperiodes in november en december vormen een extra risicoperiode omdat sommige bewoners langere tijd afwezig zijn. Bovendien hebben inbrekers een voorkeur om vaker toe te slaan tijdens de donkere maanden. De periodes van elektriciteitsuitval zullen het er zeker niet gemakkelijker op maken.

Lees meer →

gesloten

De Cel Gevonden en Verloren Voorwerpen/Exploten zal uitzonderlijk gesloten zijn op vrijdag 31 oktober 2014. Maandag 3 november 2014 zal de dienst opnieuw open/bereikbaar zijn.

 

141029 voetgangers2Volgens cijfers van het BIVV stijgt het aantal zware ongevallen met voetgangers tijdens de avondspits met maar liefst 110% in de maanden oktober en november. Oorzaak van deze stijging is het winteruur. Door het winteruur worden de weggebruikers van de ene dag op de andere volledig in het donker ondergedompeld. Voorzichtigheid is dus geboden, zowel voor voetgangers als voor automobilisten.  

Lees meer →

kotopslotMet de actie 'Kot op slot' controleren de Dienst Lokale Preventie en Veiligheid en de Politie Gent jaarlijks studentenkoten op inbraakveiligheid. Dit jaar vonden de controles plaats op maandag 20, dinsdag 21 en woensdag 22 oktober 2014. De nadruk lag, net als vorig jaar, vooral op de controle van de voordeursloten. Drie op vijf voordeursloten van studentenkoten waren niet inbraakveilig.

Lees meer →