Van zaterdag 14 juli tot en met maandag 23 juli 2012 zijn het opnieuw Gentse Feesten! Zoals elk jaar brengt dit evenement veel werk voor ons korps met zich mee.

gentse feesten 2012 2

Preventiestand Politie Gent

Nieuw tijdens deze editie is de preventiestand van politie die zich voor het Commissariaat Gent Centrum in de Belfortstraat zal bevinden. Hier kan je dagelijks, van 13.00 tot 20.30 uur terecht voor gratis preventiegadgets, zoals de ‘handen-af-van-mijn-tas’, ICE-sleutelhangers en ander sensibiliseringsmateriaal.

 

‘Vind-je-kindje’-armbandjes

Ook de gratis ‘vind-je-kindje’-armbandjes zullen op deze preventiestand uitgedeeld worden, alsook in het Commissariaat Gent Centrum zelf en in alle andere politiecommissariaten in Gent. Deze armbandjes zijn een initiatief van de Dienst Lokale Preventie en Veiligheid van Stad Gent. Hierop kan je de naam van je kind en een gsm-nummer noteren zodat wie een verloren gelopen kind aantreft onmiddellijk de ouder(s) kan bellen.

 

Ondersteuning Nederlandse collega’s

Net zoals vorig jaar doen we tijdens deze editie een beroep op een aantal Nederlandse collega's die hier onze mensen op het terrein komen versterken. Deze collega’s werden op 3 juli tijdens een persconferentie in het stadhuis voorgesteld. Meer info hierover vind je hier. Zo zullen de vele Nederlandse bezoekers, die voor de feesten naar Gent afzakken, zich meteen thuis voelen!

 

Openingsuren commissariaten

Tijdens de Gentse Feesten zijn al onze commissariaten volgens de gewoonlijke openingsuren toegankelijk. Het Commissariaat Gent Centrum (Belfortstraat) blijft echter gedurende de hele feestenperiode 24u/24u open. Meer info over de dienstregeling tijdens de Gentse Feesten vindt u hier.

 

Bereikbaarheid Gentse Feesten

Op de website van de Gentse Feesten staan alle vervoers- en parkeermogelijkheden opgesomd. Klik hier.

 

Algemene info

Alle andere informatie over de feesten zelf vind je ook terug op de website van de Gentse Feesten, www.gentsefeesten.be.

Heb je toch nog een specifieke vraag, dan kan je die richten aan Gentinfo - 09/210.10.10 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

We wensen iedereen alvast veel feestplezier!