Actieweek 'Killers achter het stuur'

Vr 13.09.2019 - 9:29

Op 16 september start een actieweek in het kader van de aanpak van 'killers achter het stuur'. Deze actie kadert in het provinciaal actieplan tegen het gebruik van alcohol, gsm's en tablets achter het stuur waaraan alle lokale en federale politiediensten meewerken. Wij staan als 1 korps achter de verkeersveiligheid in onze zone en zullen ook deelnemen aan deze actie.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat je ongevalsrisico nog met een veelvoud toeneemt als je berichten typt/leest, surft op internet of filmpjes kijkt. Want daarvoor heb je niet alleen je aandacht en je handen nodig, maar ook nog eens je ogen. Elke seconde dat je je telefoonscherm bekijkt, zijn je ogen niet op de weg gericht. Eén seconde onoplettendheid kan al genoeg zijn om een zwaar ongeval te veroorzaken. Om een berichtje te typen, kijk je gemiddeld 5 seconden niét naar de weg. Dat vergroot je risico op een ongeval maar liefst 23 keer!

https://www.veiligverkeer.be/inhoud/gevaarlijk-gevaarlijker-gevaarlijkst/

"Normaal gezien krijg je een boete. Maar wie volgende week betrapt wordt moet ook voor de politierechter verschijnen", zegt Gilles Blondeau woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde: "De bedoeling is echt een nultolerantie te hanteren, wie betrapt wordt, krijgt geen boete of voorstel tot minnelijke schikking, maar wordt meteen gedagvaard en als openbaar ministerie gaan we dan een rijverbod vragen."

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/09/12/gsm-en-achter-stuur-meteen-voor-politierechter.app/

Beste Zomer-BOB ooit!

Do 12.09.2019 - 9:42

Op 02 september 2019 werd de Zomer-BOB campagne afgesloten. De resultaten willen we graag met jullie delen! We hebben namelijk nog nooit zoveel bestuurders, maar liefst 7739, gecontroleerd tijdens een Zomer-BOB als deze campagne. En.... er bleken 'slechts' 97 bestuurders onder invloed van alcohol. Hiermee bereiken we het laagste percentage ooit van bestuurders onder invloed, namelijk 1.3%. Bedankt BOB!

Dinsdag 22 oktober: opleiding gemachtigd opzichter in Zemst

Wo 11.09.2019 - 11:46

Ben je minstens 18 jaar en wil je je vrijwillig inzetten voor de verkeersveiligheid in de gemeente? Dan ben jij misschien een van de gemachtigd opzichters die de gemeente Zemst zoekt.

Dinsdag 22 oktober 2019 wordt een opleiding gemachtigd opzichter georganiseerd in Zemst. Na een theoretische opleiding en een korte praktische proef word je door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, personen met een beperking of senioren in groep te laten oversteken. Zowel de opleiding als de uitrusting (hesje, stopbord en driekleuren armband) is gratis.

Praktisch:

  • op dinsdag 22 oktober om 19 uur;
  • in de raadzaal van het Gemeentehuis te Zemst (De Griet 1, 1980 Zemst)
  • vergeet je niet in te schrijven via verkeer@zemst.be of tel 015 62 71 43!

[Bron en organisator: gemeente Zemst]