Grimbergen, de parel van Brabant! 35.000 inwoners, 38,61 km² groot en gelegen tussen Brussel en Mechelen. Om ons korps te versterken, zijn wij op zoek naar nieuwe collega's. Heb jij interesse in een afwisselende job als 'Grimbergse flik' of misschien wil je deel uitmaken van ons burgerpersoneel? Lees dan zeker verder!

Ik wil bij de politie werken. Wat moet ik doen?

Eerst en vooral moet je een aantal selectieproeven afleggen. Hierbij zal je op verschillende vlakken worden getest:

  • cognitieve vaardigheden
  • persoonlijkheidsonderzoek
  • fysiek-medische geschiktheidsproef
  • een interview met de selectiecommissie

Wanneer je geslaagd bent voor deze proeven, zal je een opleiding moeten volgen in een van de politiescholen. Meer informatie nodig? In onze zone zijn er 6 beroepenvoorlichters aangesteld die jou wegwijs kunnen maken. Om een afspraak te maken of voor verdere inlichtingen te verkrijgen, kan je steeds een mail sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Externe vacatures

Je kan ook altijd een kijkje nemen bij de externe vacatures op Jobpol. Daar vind je alle openstaande externe vacatures van de Lokale en Federale Politie. Tevens vind je daar ook alle info inzake de selectievoorwaarden, -procedure en -proeven.

Interne vacatures

Heel wat aanwervingen gebeuren via een interne mobiliteitsprocedure. Dit betekent dat enkel personen die reeds bij de Lokale Politie of Federale Politie werken, kunnen deelnemen aan die selectieproeven. Deze interne vacatures staan dus niet open voor personen die nog niet bij politie werken.