Politie Grimbergen geeft u de mogelijkheid om uw gegevens te laten registreren zodat de politie op de hoogte is van uw afwezigheid. Dit kan zijn naar aanleiding van een welverdiende vakantie of een andere gebeurtenis waardoor u genoodzaakt bent uw woning voor langere tijd onbewoond te laten (bijvoorbeeld: opname in ziekenhuis, zakenreis, ...).

Belangrijk is dat u uw aanvraag tijdig indient (±10 dagen voor vertrekdatum)

Geïnteresseerden kunnen een aanvraag tot afwezigheidstoezicht op diverse (veilige) manieren doen.

Ofwel:

 • in een van onze onthaalpunten. U ontvangt er een aanvraag-formulier. U kan het er dadelijk invullen en afgeven.
 • door het aanvraagformulier af te drukken (klik hier), in te vullen en aan ons terug te bezorgen op een van onderstaande manieren:
 • afgeven in een van onze onthaalpunten
 • meegeven met de wijkagent of een andere politieambtenaar van de zone
 • per mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 • online via Police-On-Web  .

  U vermeldt uw gegevens en het adres van de woning waarop u extra toezicht wenst op het aanvraagformulier.  Tevens is het wenselijk een contactpersoon, die u eventueel in het bezit stelt van een sleutel te vemelden op het formulier. Verder kunnen er bepaalde bijzonderheden worden aangegeven over de woning.

  Patrouilles gaan op ongeregelde tijden de aangemelde woningen bezoeken en controleren. Dit nazicht gebeurt op een grondiger wijze dan tijdens de routinematige patrouillles in de straten en wijken van Grimbergen, ter preventie van inbraken in woningen. De achterzijde van de woning - dit is de plaats langswaar het grootste deel van de inbraken gebeurt - wordt dan eveneens gecontroleerd, uiteraard indien dit mogelijk is.

  In urgente gevallen wordt terstond de contactpersoon/sleutelhouder gewaarschuwd met het verzoek om een bepaalde onveilige situatie te verhelpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een raam dat nog open staat of een brievenbus waar stapels post in liggen.

  Dit toezicht geeft geen aanleiding tot het verhalen van de aansprakelijkheid op de politie-overheid en haar aangestelden bij eventuele incidenten.
 •   Formulier Afwezigheidstoezicht