90 wordt 70

Het besluit van de Vlaamse Regering van 30 oktober 2015 wijziging van artikel 11 van het Koninklijk Besluit van 1 december 1975, houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg wijzigt de snelheidsbeperkingen voor sommige wegen binnen het Vlaamse Gewest en treedt in werking op 1 januari 2017.

De snelheidsbeperking binnen bebouwde kommen (50 km per uur) wijzigt niet.

De maximale snelheid op autosnelwegen en op wegen met minstens 2 x 2 rijstroken met een fysische scheiding van de rijrichtingen (120 km per uur – 90 km per uur voor voertuigen en slepen met een maximale toegelaten massa van meer dan 3500 kg, voor autobussen en voor autocars) blijft eveneens onveranderd.

Op de andere wegen wordt de maximale snelheid teruggebracht tot 70 km/uur, tenzij een verkeersbord C 43 een hogere snelheidsbeperking toelaat (tot maximaal 90 km/uur) of een lagere snelheidsbeperking oplegt.

Voor de weggebruiker is de boodschap: de borden verdwijnen maar de snelheid blijftbehouden.

Lees meer →

Grimbergen, de parel van Brabant! 35.000 inwoners, 38,61 km² groot en gelegen tussen Brussel en Mechelen. Om ons korps te versterken, zijn wij op zoek naar nieuwe collega's. Heb jij interesse in een afwisselende job als 'Grimbergse flik' of misschien wil je deel uitmaken van ons burgerpersoneel? Lees dan zeker verder!

Ik wil bij de politie werken. Wat moet ik doen?

Eerst en vooral moet je een aantal selectieproeven afleggen. Hierbij zal je op verschillende vlakken worden getest:

  • cognitieve vaardigheden
  • persoonlijkheidsonderzoek
  • fysiek-medische geschiktheidsproef
  • een interview met de selectiecommissie

Wanneer je geslaagd bent voor deze proeven, zal je een opleiding moeten volgen in een van de politiescholen. Meer informatie nodig? In onze zone zijn er 6 beroepenvoorlichters aangesteld die jou wegwijs kunnen maken. Om een afspraak te maken of voor verdere inlichtingen te verkrijgen, kan je steeds een mail sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Externe vacatures

Je kan ook altijd een kijkje nemen bij de externe vacatures op Jobpol. Daar vind je alle openstaande externe vacatures van de Lokale en Federale Politie. Tevens vind je daar ook alle info inzake de selectievoorwaarden, -procedure en -proeven.

Interne vacatures

Heel wat aanwervingen gebeuren via een interne mobiliteitsprocedure. Dit betekent dat enkel personen die reeds bij de Lokale Politie of Federale Politie werken, kunnen deelnemen aan die selectieproeven. Deze interne vacatures staan dus niet open voor personen die nog niet bij politie werken.

 

 

 

 

 

Bij regenweer zijn verminderde grip en zichtbaarheid, aquaplaning, en een slechte inschatting van de afstand schering en inslag. In combinatie met mist of hevige windstoten komt uw veiligheid in gevaar. Maar hoe bestuurt u een auto wanneer het regent? Op die vraag geeft dit artikel een antwoord!

 

Defensief rijden

Een gulden regel in alle omstandigheden en vooral bij regen onderweg: neem een defensief rijgedrag aan. Wat houdt dat in?

  • Houd de weg aandachtig in de gaten: uw blik is onmisbaar tijdens het rijden. Kijk goed in de verte en laat uw blik voortdurend over de hele weg heen en weer gaan.
  • Anticipeer op de risico’s: door verder te kijken dan de bumper van uw wagen, kunt u beter reageren bij problemen.
  • Behoud de controle over uw voertuig: weet u niet waar te beginnen? Leer het in elk geval tijdig aan. Een goede controle over uw voertuig is onontbeerlijk. Daarvoor bestaan allerlei cursussen in defensief rijden. Die opleidingen verminderen het gevaar op een ongeval aanzienlijk.
  • Kleine tip: anticipeer zelfs voordat u in uw voertuig stapt. Raadpleeg het weerbericht, alvorens voor een lange rit te vertrekken. Zo wordt u niet verrast door erbarmelijke weersomstandigheden. Vooral als u niet gerust achter het stuur zit.

    Lees meer →