Op zondag 16/10/2016 omstreeks 04.15 uur werd 1 verdachte op heterdaad gevat bij een diefstal van motorvoertuigen op de stalplaats van de takeldienst gevestigd Molenhoek te Londerzeel.

 

Een wegpatrouille van de Federale Politie verkeerseenheid Antwerpen merkte een verdacht voertuig op dat geparkeerd stond op de pechstrook van de A12 t.h.v. de terreinen van de takeldienst.
Twee verdachte personen, die bromfietsen en motorfietsen aan het inladen waren in een bestelauto, zetten het op een lopen bij het opmerken van de politiedienst.
Te samen met de interventieploegen van de Politiezone KLM en naburige zone’s en een speurhond werd een zoeking uitgevoerd in de omgeving.

Eén verdachte werd gevat, gefouilleerd en vervolgens overgebracht naar de politiepost voor verhoor en verder onderzoek.
De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen.
De aangetroffen motorfietsen waren afkomstig van een diefstal met braak bij de takelfirma.
De bestelauto en lading werden in beslag genomen.

De verdachte betreft een inwoner uit het Brusselse en werd ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde.

Zorg ervoor dat je het gewicht zoveel mogelijk vooraan op de aanhangwagen plaatst.

Onderstaand filmpje toont wat er gebeurt met je wagen wanneer je het gewicht vooraan of achteraan de aanhangwagen plaatst.

 

Maak je eigen Graag Traag-affiche

‘Minder gââzz in Mââzz’ en ‘Meer op de rem in Wolvertem’. Met die slogans wil de gemeente Meise automobilisten aansporen om trager te rijden. De zeven scholen hebben hun graag traag-affiche al gepersonaliseerd. Nu is de rest van Meise aan de beurt.

 meer op de rem - fusieschool-1minder gaazz - klim op-1 

Meise wil bestuurders die te snel rijden, sensibiliseren om de snelheidslimieten te respecteren. Met een gepersonaliseerde graag traag-campagne wil de gemeente alle inwoners betrekken bij een veiliger verkeer.

Inwoners mogen een foto maken met hun familie, buren, sportploeg, vereniging enzovoort.

De foto’s kan je vanaf 1 oktober opsturen via www.meise.be. De dienst Communicatie maakt met de foto's unieke affiches voor iedereen.

 

Meer info en alle andere voorbeeldaffiches vind je op http://www.meise.be/product/1053/maak-je-eigen-graag-traag-affiche

 

Naar aanleiding van de actie "Ik zie je graag", komt hoofdinspecteur Ruud Lauwens aan het woord in het magazine Slimmobiel, verkeers- en mobiliteitseducatie in Vlaams-Brabant.

Lees het interview hier

cover slimmobiel

Het hele magazine kan je hier raadplegen

 

Op maandag 19/09/2016 omstreeks 14.15 uur werden 4 verdachten op heterdaad gevat bij een inbraak in een woning op de Kardinaal Sterckxlaan te Meise.
De interventieploegen van de Politiezone KLM kregen melding van 4 verdachte personen die zich toegang probeerden te verschaffen tot een woning.
Wanneer onze ploegen ter plaatse kwamen, werden de 4 verdachte personen aangetroffen achter garageboxen.
De 4 verdachten werden gefouilleerd en vervolgens overgebracht naar de politiepost voor verhoor en verder onderzoek.


In de omgeving van aantreffen van deze personen werden handschoenen en juwelen aangetroffen.
De gevonden juwelen werden gestolen bij een inbraak in een woning op de Kardinaal Sterckxlaan.
De verdachten betreffen 4 jongemannen tussen 18 en 20 jaar uit Brussel en werden ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde.

 

Vorige1234Volgende