Richtingaanwijzers zijn voor bestuurders het enige middel om met elkaar te communiceren. Het niet gebruiken ervan leidt vaak tot irritatie en verkeersonveiligheid. Maar bestuurders nemen het soms niet zo nauw met het gebruik ervan.

Lees meer →

Er zijn allerlei manieren om te controleren of een eurobiljet echt is of niet. Veel van deze kenmerken van het biljet zijn gewoon met de hand of het blote oog te controleren.

Lees meer →

 

Op 28 juni lanceerde de provinciegouverneur van Vlaams-Brabant de nieuwe website ‘Certificaat Inbraak Veilig’. Via https://www.certificaatinbraakveilig.be vindt men alle informatie om zijn huis inbraakveilig te maken.  
‘Er zijn te veel woninginbraken die de veiligheid  onder druk zetten en de woonkwaliteit van de inwoners verstoren. Maar we stellen ook vast dat teveel woningen onvoldoende beveiligd zijn. Iedereen heeft er alle belang bij dat men zijn woning goed beveiligt’, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte. ‘Met een nieuwe website informeren en sensibiliseren we de inwoners over inbraakpreventie’.

Men vindt op deze website nuttige tips om zijn woning beter te beveiligen. Via de website kan men rechtstreeks en online diefstalpreventieadvies aanvragen bij de lokale politie- of preventiedienst. Een speciaal opgeleide diefstalpreventieadviseur komt op vraag gratis beveiligingsadvies geven op maat van een woning’.

Men vindt er ook meer informatie over hoe men zijn woning inbraakveiliger kan maken met het Certificaat Inbraak Veilig. De bedoeling is om het aantal woninginbraken te doen dalen en de buurt veiliger te maken door gekwalificeerd inbraakvertragende deuren en ramen te kiezen voor de woning. Met vier simpele stappen kan men het ‘Certificaat Inbraak Veilig behalen’..

Meer info: https://www.certificaatinbraakveilig.be

 

 

Op 11 oktober ’17 deed politiezone K-L-M mee aan de nationale flitsmarathon. Doorheen Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise werd er die dag geflitst. De flitsmarathon maakt deel uit van een nationale campagne om bestuurders attent te maken op hun snelheid.

In totaal reden er 2561 voertuigen het flitstoestel voorbij, 301 bestuurders deden dit te snel. Dit komt neer op 12% van de gecontroleerde voertuigen.

1 bestuurder komt in aanmerking voor een intrekking van zijn rijbewijs en dit na een gemeten snelheid van 160 km/u op de Merchtemsesteenweg te Meise, waar de snelheidsbeperking 70 km/u is.

Daarnaast krijgen 13 personen een proces-verbaal voor GSM-gebruik achter het stuur.

 

flitser

 

Ondersteun verkeersslachtoffers bij het brengen van hun verhaal in secundaire scholen.

Gezocht: een buddy voor een getuige uit regio Meise.

Lees meer →

Vorige12Volgende