Er zijn allerlei manieren om te controleren of een eurobiljet echt is of niet. Veel van deze kenmerken van het biljet zijn gewoon met de hand of het blote oog te controleren.

Lees meer →

 

Op 28 juni lanceerde de provinciegouverneur van Vlaams-Brabant de nieuwe website ‘Certificaat Inbraak Veilig’. Via https://www.certificaatinbraakveilig.be vindt men alle informatie om zijn huis inbraakveilig te maken.  
‘Er zijn te veel woninginbraken die de veiligheid  onder druk zetten en de woonkwaliteit van de inwoners verstoren. Maar we stellen ook vast dat teveel woningen onvoldoende beveiligd zijn. Iedereen heeft er alle belang bij dat men zijn woning goed beveiligt’, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte. ‘Met een nieuwe website informeren en sensibiliseren we de inwoners over inbraakpreventie’.

Men vindt op deze website nuttige tips om zijn woning beter te beveiligen. Via de website kan men rechtstreeks en online diefstalpreventieadvies aanvragen bij de lokale politie- of preventiedienst. Een speciaal opgeleide diefstalpreventieadviseur komt op vraag gratis beveiligingsadvies geven op maat van een woning’.

Men vindt er ook meer informatie over hoe men zijn woning inbraakveiliger kan maken met het Certificaat Inbraak Veilig. De bedoeling is om het aantal woninginbraken te doen dalen en de buurt veiliger te maken door gekwalificeerd inbraakvertragende deuren en ramen te kiezen voor de woning. Met vier simpele stappen kan men het ‘Certificaat Inbraak Veilig behalen’..

Meer info: https://www.certificaatinbraakveilig.be

 

Ondersteun verkeersslachtoffers bij het brengen van hun verhaal in secundaire scholen.

Gezocht: een buddy voor een getuige uit regio Meise.

Lees meer →

Ook dit jaar zal de provincie Vlaams-Vrabant de theoretische opleidingen van de kandidaten gratis organiseren en zal het praktische deel van de vorming in overleg met de lokale politie worden opgezet.

Geïnteresseerde ouders, leerkrachten, vrijwilligers, …. Kunnen zich tot 02 oktober 2017 ENKEL DIGITAAL VIA http://www.vlaamsbrabant.be/pivo/politie/opleiding-aan-derden/verkeer/gemachtigd-opzichter.jsp  inschrijven voor één van de geplande theoretische opleidingen.

De uitrustingen ontvangen kandidaten gratis bij hun machtiging.

 

gemachtigd opzichter-folder

 

Kijk op www.pzklmjobs.be voor al onze openstaande vacatures!
 

Lees meer →

Vorige12Volgende