Administratie Merchtem

Gebouw/Bereikbaarheid

Het gebouw is gevestigd langs de August De Boeckstraat op loopafstand van het centrum. Aan de voorzijde zien wij de bronzen buste van de toondichter.
De parkeerplaatsen zijn beperkt, maar achteraan in de Dendermondestraat kan men op een voldoende grote parking terecht.

Het gebouw dat in de jaren '80 door de gemeente werd aangekocht deed voorheen dienst als materniteit, zodat men begrijpt dat sommige al eens spreken van het moederhuis. Dit verklaart ook de verscheidenheid aan lokalen.

In het gebouw is een onthaalpunt en een standplaats van de wijkinspecteurs.

Wapens

Alle aanvragen van vergunningen. Er zijn in de zone ongeveer 4500 wapens wat overeenstemt met ongeveer 3000 vergunninghouders. De archieven (één dossier per vergunninghouder) zijn dus vrij uitgebreid. Beheer verloopt via het nationaal wapenregister.
Deze administratie wordt waargenomen door Inspecteur Michaël Griffet.
Email: wapens@amow.be tel 052/39 96 44

Hij staat in voor de schietoefeningen en de leiding over de schietmonitoren. Hij is hoofdmonitor geweldbeheersing en gebrevetteerd opleider politie -interventietechnieken met vuurwapens.

Hij is dus eveneens veel aan te treffen in de schietstand van het hoofdcommissariaat. Je kan hem dus best bereiken NA AFSPRAAK (bij voorkeur via mail).

Vakantietoezicht/Alarmen

Organisatie van een bijkomend toezicht op de woningen van de burgers die met verlof zijn en hierom verzoeken. Op het terrein wordt dit hoofdzakelijk uitgevoerd door de dienst interventie en de fietsbrigade. Vakantietoezicht kan worden aangevraagd via internet, door het formulier ten burele in te vullen (terug te vinden onderaan deze pagina), of door het formulier af te drukken, in te vullen en aan de politie te bezorgen (Secretariaat Merchtem, t.a.v. dienst afwezigheidsmeldingen, August De Boeckstraat 62 te 1785 Merchtem).

Sinds 4 oktober 2007 is een centraal meldpunt voor de alarminstallaties in werking getreden. Alle informatie is te vinden op volgende website:

Klik hier