Netflik houdt de wacht op Facebook

Vr 01.03.2019 - 8:56
Screen shot 2016 12 07 at 11 09 08 jpg

Jongeren die slachtoffer worden van cyberpesten, kunnen zich richten tot de 'Netflik' van de politiezone AMOW. Studenten die in de politiezone AMOW wonen of studeren kunnen via een privé-berichtje op facebook contact opnemen en hun vragen of klachten doorsturen.

Neem zeker zelf eens een kijkje op het facebook-profiel 'Netflik Amow'.

Preventieve actie woninginbraak en fietsdiefstal

Wo 20.02.2019 - 15:09
Home security

De politiezone AMOW plant op dinsdag 26 februari 2019 een preventieve actie in kader van woninginbraak en fietsdiefstal.

In de voormiddag zullen we op pad gaan om u een aantal tips te geven inzake diefstalpreventie. Preventie is namelijk het beste wapen tegen woninginbraak.

In de namiddag zullen we tussen 13 uur en 15 uur aanwezig zijn aan het station van Opwijk om fietsen te graveren. Ter voorkoming van fietsdiefstal wordt uw rijksregisternummer aangebracht op je fiets. Vergeet dus zeker je identiteitskaart niet mee te brengen!

Wil je graag een afspraak voor een gratis diefstalpreventieadvies op maat van uw woning of een afspraak om uw fiets gratis laten graveren?

Contacteer de dienst preventie: Tel: 02 456 08 81 of E-mail: sandra.vanderkelen@police.belgium.eu of dorien.denijs@police.belgium.eu.

Uitbreiding diefstalpreventie

Vr 25.01.2019 - 15:52
Afbeelding woninginbraak

Politiezone AMOW zet extra in op diefstalpreventie met als doel het aantal inbraken in de politiezone te laten dalen. Zo werd het aantal gebrevetteerde adviseurs diefstalpreventie uitgebreid naar 5 personen.

Slachtoffers van een effectieve inbraak of inbraakpoging ontvangen een brief om hen de mogelijkheid tot diefstalpreventieadvies aan te bieden. Ook nieuwe inwoners kunnen, gratis, een beroep doen op de adviseur.

Van plan te bouwen? Je krijgt ook advies op bouwplan. De dienst Ruimtelijke Ordening geeft aan alle aanvragers van een bouwvergunning een brief mee met het aanbod. Op basis van het ingediende bouwplan wordt dan gratis en vrijblijvend een beveiligingsadvies op maat van de woning gegeven. Op die manier kunnen veiligheidsmaatregelen reeds in een vroeg stadium in de nieuwe woning worden geïntroduceerd en kan de bouwheer de kosten drukken.

Een gratis diefstalpreventieadvies aan huis aanvragen? Tel: 02 456 08 81 of via sandra.vanderkelen@police.belgium.eu of dorien.denijs@police.belgium.eu.