Eerste editie Europese dag tegen inbraken ‘1dagniet’

Wegens het succes van de actie '1dagniet' in België die in 2014 gelanceerd werd, nam dit jaar het European Crime Prevention Network (EUCPN) het initiatief om de campagne uit te breiden naar het Europese niveau. Er zullen alvast 12 Europese landen, waaronder België, deelnemen aan de campagne.

De eerste editie van de Europese dag tegen inbraken vindt plaats op woensdag 19 juni. Tijdens deze week zullen er verschillende bewustmakingsacties plaatsvinden.

Veilig op vakantie vertrekken

Het thema van de Europese dag is het veilig op vakantie vertrekken en wat u kunt doen om extra veiligheid rond uw woning te garanderen, zoals:

  • Vraag aan uw buren, vrienden of familie om regelmatig uw woning te checken, de brievenbus leeg te maken, uw gras te maaien. Hiermee krijgt uw huis ook steeds een bewoonde indruk.
  • Vraag afwezigheidstoezicht aan bij de politie: de politie komt dan regelmatig langs om na te kijken of alles nog in orde is. Vraag uw afwezigheidstoezicht aan op www.politie.be.
  • Raadpleeg de diefstalpreventieadviseur via 02 456 08 81 of via dorien.denijs@police.belgium.eu / sandra.vanderkelen@police.belgium.eu: zij geven u GRATIS advies en leggen uit welke goede gewoonten u moet nemen om uw huis beter te beschermen.
  • Blijf discreet op sociale netwerken. Niet iedereen hoeft te weten dat u op vakantie gaat.

Blijf op de hoogte van alle acties via de website www.1dagniet.be.