Uitbreiding diefstalpreventie

Afbeelding woninginbraak

Politiezone AMOW zet extra in op diefstalpreventie met als doel het aantal inbraken in de politiezone te laten dalen. Zo werd het aantal gebrevetteerde adviseurs diefstalpreventie uitgebreid naar 5 personen.

Slachtoffers van een effectieve inbraak of inbraakpoging ontvangen een brief om hen de mogelijkheid tot diefstalpreventieadvies aan te bieden. Ook nieuwe inwoners kunnen, gratis, een beroep doen op de adviseur.

Van plan te bouwen? Je krijgt ook advies op bouwplan. De dienst Ruimtelijke Ordening geeft aan alle aanvragers van een bouwvergunning een brief mee met het aanbod. Op basis van het ingediende bouwplan wordt dan gratis en vrijblijvend een beveiligingsadvies op maat van de woning gegeven. Op die manier kunnen veiligheidsmaatregelen reeds in een vroeg stadium in de nieuwe woning worden geïntroduceerd en kan de bouwheer de kosten drukken.

Een gratis diefstalpreventieadvies aan huis aanvragen? Tel: 02 456 08 81 of via sandra.vanderkelen@police.belgium.eu of dorien.denijs@police.belgium.eu.