Elektrische fietsen voor wijkpolitie Liedekerke (PZ TARL).

Elektrische fietsen wijk Liedekerke

Na het hybride dienstvoertuig type Hyundai Ioniq Hybrid V6a dat begin dit jaar in gebruik werd genomen door de wijkpolitie van Liedekerke, werd er nu door de PZ TARL geïnvesteerd in de aankoop van 2 elektrische fietsen type TREK LM4+ Lowstep 500Wh. Met deze aankoop werd opnieuw een balans gevonden tussen duurzaamheid en ecologie enerzijds en ergonomie voor de medewerkers anderzijds.

De fietsen worden geleverd door Bikestores Cyclom uit Ninove-Aalst. Het totale kostenplaatje voor deze fietsen bedraagt 5637,34€.

De PZ TARL wil haar medewerkers aanmoedigen om op ecologisch verantwoorde wijze dienstverplaatsingen te maken: met de fiets wanneer het kan, met de wagen wanneer het noodzakelijk is.

De aankoop van de elektrische fietsen laat de wijkinspecteurs toe om zichtbaar aanwezig te zijn in het straatbeeld en bovendien toegankelijk en aanspreekbaar te zijn voor de burger. Dit past binnen het idee van 'gemeenschapsgerichte politiezorg' waarbij het contact tussen politie en de burger centraal staat.