Persbericht: verkeerscontroles 5 maart 2018 resulteren in 6 intrekkingen rijbewijs voor 15 dagen, 4 inhoudingen rijbewijs voor 6 uur en 1 inhouding rijbewijs 3u.

IMG 20180208 WA0006

Te Ternat trachtte 1 bestuurder zich te onttrekken aan de controle na 15 minuten wachttijd te hebben gevraagd. Met behulp van camerabeelden van een nabijgelegen firma werd een intense zoektocht georganiseerd. Uiteindelijk kon de persoon bij zijn woning worden aangetroffen. De persoon bleek onder invloed van alcohol en drugs. Het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen en er werd 1 PV drugs in het verkeer opgesteld. Ook voor een tweede bestuurder volgde een intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen omwille van alcoholintoxicatie. 9 andere bestuurders hadden geen alcohol genuttigd.

Te Affligem werden 38 bestuurders gecontroleerd op alcohol en boorddocumenten. Voor 1 bestuurder volgde een inhouding van het rijbewijs voor 3 uur. Voor 2 andere bestuurders volgde een inhouding van het rijbewijs voor 6 uur. 1 bestuurder werd geverbaliseerd omwille van sturen zonder houder te zijn van een rijbewijs. Er volgde tevens een intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen wegens rijden onder invloed van alcohol.

Te Roosdaal werden 35 bestuurders gecontroleerd op alcohol en boorddocumenten. Van 1 persoon werd het rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen wegens alcoholintoxicatie. Voor een andere bestuurder volgde de intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen omwille van drugs in het verkeer. 4 bestuurders werden geverbaliseerd voor niet-naleving van de gordeldracht. 1 bestuurder werd geverbaliseerd wegens het niet bij zich hebben van een rijbewijs. 1 bestuurder werd betrapt op het besturen van een voertuig tijdens het verval op het recht tot sturen.

Te Liedekerke werden 36 bestuurders gecontroleerd op alcohol en boorddocumenten. Wegens alcoholintoxicatie volgde voor 2 personen de inhouding van het rijbewijs voor 6 uur en voor 1 persoon de intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen. 1 bestuurder werd betrapt op het besturen van een voertuig tijdens het verval op het recht tot sturen.