Persbericht: Verkeersactie 8 november 2017

Op 8 november 2017 werd op het grondgebied van de politiezone TARL een verkeersactie gehouden tussen 06:45 uur en 14:30 uur. Voor deze actie werden 3 hoofdinspecteurs en 5 inspecteurs voorzien en werd er bijstand geleverd door de moto en een reserveteam.

Op de ochtend werd een fietscontrole georganiseerd aan het station van Liedekerke. Hierbij werden 79 fietsen gecontroleerd. 3 personen werden geverbaliseerd inzake fietsverlichting. Daarnaast werden verschillende personen aan de hand van een waarschuwing gewezen op het correct gebruik van het fietspad.

Tevens werd een verkeersdispositief opgesteld op de Brusselbaan te Affligem. Geen enkele bestuurder werd betrapt op alcoholgebruik. Er werden 2 PVs opgesteld voor GSM-gebruik achter het stuur. 1 taxibestuurder werd geverbaliseerd wegens diverse inbreuken op de regelgeving.

Het flitsvoertuig controleerde 132 voertuigen waarvan 6 voertuigen een snelheidsovertreding maakten.

Gedurende de hele dag was een patrouille actief op het grondgebied. Zij stelden in totaal 4 PVs op wegens GSM-gebruik achter het stuur, het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een verbodsbord en het ongeldig gebruik van een parkeerplaats voor personen met een lichamelijke en/of fysieke beperking.

Een tweede verkeersdispositief werd opgesteld op de Begijnenmeers te Liedekerke. 1 bestuurder liet een positieve ademtest optekenen, 68 personen leverden een negatief resultaat op. 1 taxibestuurder werd geverbaliseerd wegens diverse inbreuken op de regelgeving.

Ook het ANPR-voertuig werd ingezet en controleerde in totaal 1.180 voertuigen. Er waren 2 positieve hits omwille van een van kracht zijnde ontzetting van het recht tot sturen. 1 positieve hit was het gevolg van een niet-verzekerd voertuig waardoor een wielklem werd geplaatst.