Persbericht: deelname PZ TARL aan de '1 dag niet' actie

Van vrijdag 27 oktober 2017 (18u) tot zaterdag 28 oktober 2017 (02u) nam de politiezone TARL deel aan de gecoördineerde '1 dag niet' actie in het raam van de bestuurlijke en gerechtelijke aanpak van diefstallen in woningen.

Resultaten

Het ANPR-voertuig scande 1.821 nummerplaten. Van de 18 positieve hits waren er 6 voertuigen met een verlopen keuringsbewijs en waren 12 voertuigen gekend in de Algemene Nationale Gegevensbank.

Verder werden 76 voertuigen en 73 personen gecontroleerd. 1 persoon in illegaal verblijf werd bestuurlijk aangehouden.

Op gerechtelijk vlak werden 4 PVs opgesteld naar aanleiding van de inbeslagname van drugs. 2 gecontroleerde personen stonden internationaal geseind.

Inzake verkeersovertredingen werden volgende PVs opgesteld: 2 PVs voor rijden onder invloed van alcohol, 1 PV wegens niet in orde met de technische controle en 5 PVs voor diverse inbreuken op de verkeersregelgeving. Er werd tevens 1 PV opgesteld voor rijden onder invloed van drugs wat resulteerde in de intrekking van het rijbewijs.

De politie controleerde tevens op alcohol achter het stuur. Er werden daartoe 59 samplings uitgevoerd. Vanwege een positieve indicatie werden 11 personen naderhand aan een ademtest onderworpen waarvan uiteindelijk 2 personen een positief resultaat afleverden. Voor beide personen volgde een inhouding van het rijbewijs voor 6 uur.

Inzet

Voor deze actie zette de politiezone 5 interventieploegen, 1 rechercheploeg en 1 ANPR-ploeg in. Het korps werd versterkt door een collega van de Federale politie ter begeleiding van een drugshond.

Daarnaast voerden wijkinspecteurs voetpatrouilles uit in diefstal-gevoelige wijken. Bewoners die hun woning onvoldoende beveiligd hadden achtergelaten en hierdoor een verhoogd risico op inbraak leden, werden hier per folder attent op gemaakt. Ook de verantwoordelijken van de BIN's (Buurt Informatie Netwerken) werden ingeschakeld om hun aangesloten leden te sensibiliseren.