Verhoogd toezicht door politie

Tijdens de donkere dagen leveren wij extra inspanningen om diefstallen te voorkomen.

Affiche gericht toezicht 2021

De dagen beginnen te korten en de donkere nachten worden langer. Dit brengt minder zichtbaarheid met zich mee, wat het risico op diefstallen in woningen of gewapende diefstallen op handelspanden vergroot.

Net als de voorgaande jaren spannen wij ons daarom extra in om meer toezicht uit te oefenen in de handelsbuurten en de inbraakgevoelige wijken. Wij zetten daarvoor bijna dagelijks een bijkomende patrouille in tijdens de sluitingsuren van de winkels en bij de intrede van de avond. Dit gaat traditioneel gepaard met een raamaffiche die we verspreiden bij alle handelszaken in Dilbeek, als preventief afschrikmiddel.

Wanneer je meerdere dagen uit huis bent, voor een buitenlandse reis bvb, kan je bij ons afwezigheidstoezicht aanvragen. Dan komen wij op geregelde tijdstippen controleren of alles aan en rondom je woning in orde is.

We vragen ook jullie medewerking: als je iets vreemds opmerkt in je buurt; een voertuig met inzittenden dat langere tijd geparkeerd staat, iemand die de huizen begluurt,… bel dan meteen 101 en geef een duidelijke beschrijving van de situatie. Wij sturen dan zo snel mogelijk een ploeg die nazicht kan doen. Zo kan jij meehelpen om een mogelijke inbraak te voorkomen.

Labels