flitsmarathon

Gisteren, 18 april 2018, namen wij deel aan de flitsmarathon. Tussen 6u00 en 18u00 controleerden wij de snelheid op 8 locaties in Dilbeek: de Herdebeelstraat, de Dansaertlaan, de Gossetlaan, de Bodegemstraat en de Ninoofsesteenweg (op meerdere plaatsen).

Er passeerden 5.687 voertuigen voorbij onze camera. Daarvan reden er 273 (of 4,8%) te snel. De grootste overtreding werd begaan op de Gossetlaan, waar een bestuurder 97 km/u reed waar het snelheidsregime 50 km/u is. 

 

20180418 141106

In 2017 werden de aankoopdossiers opgestart om 3 voertuigen van de politiezone Dilbeek te vervangen.

Lees meer →

snelheid

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseerden wij een verkeersactie met het accent op snelheid en foutparkeren.

Lees meer →

Statbel, het Belgische statistiekbureau, zal bij een aantal huishoudens in Dilbeek een officiële enquête organiseren. Deze enquête geeft jaarlijks een unieke inkijk in de financiële situatie en levensomstandigheden van de Belgische gezinnen. De resultaten dienen als input voor diverse beleidsinstrumenten, waaronder het Nationaal Hervormingsprogramma en de armoedebarometer.

De betrokken huishoudens worden per brief op de hoogte gebracht dat één van onze enquêteurs bij hen zal langskomen. De enquêtes worden afgenomen in de maanden maart tot en met september 2018. Een enquêteur (voorzien van een legitimatiekaart) zal de interviews met behulp van een draagbare PC afnemen.

Op dinsdag 27 februari 2018 hebben de politiezones AMOW en Dilbeek een gezamenlijke actie georganiseerd in de aanpak van overlast door transmigranten.  

Sinds geruime tijd stellen de politiediensten een bijna dagelijkse stroom vast van transmigranten uit het Brusselse.  Deze mensen trachten via de autosnelwegparking langs de E40 in Groot –Bijgaarden in een vrachtwagen richting Groot – Brittannië te geraken.  Sinds begin februari is er bewaking georganiseerd op de snelwegparking. Deze actie was ter ondersteuning van deze bewakingsopdracht.   

In totaal werden 13 personen aangehouden voor illegaal verblijf.  

De federale politie, Dirco Halle-Vilvoorde, leverde steun aan deze actie.   

In de komende weken zullen nog dergelijke acties worden georganiseerd.