Voor onze politieassociatie PACE, samen met de politiezones AMOW en TARL, leggen wij ook verantwoordling af.

De jaarverslagen van de 3 jaren dat PACE bestaat, kan je hier nalezen:

verkeer

Op zaterdag 9 juni 2018 nam onze politiezone deel aan de actie 'weekend zonder alcohol aan het stuur'.

Lees meer →

Als iemand bij je aanbelt om iets te verkopen (keukentoestellen, contracten van energieleveranciers, herstellingswerken aan je dak,...) en je bent niet zeker of het om een echte verkoper gaat, vraag dan zeker een legitimatiekaart. Als de verkoper deze kaart niet kan tonen, mag je beginnen twijfelen aan de intenties van de persoon. Bij twijfel kan je best zo snel mogelijk de politie waarschuwen want deze praktijk blijft zich spijtig genoeg voordoen, voornamelijk bij oudere slachtoffers. De 'verkoper' tracht zich een weg naar binnen te praten om vervolgens diefstallen te plegen.

flitsmarathon

Gisteren, 18 april 2018, namen wij deel aan de flitsmarathon. Tussen 6u00 en 18u00 controleerden wij de snelheid op 8 locaties in Dilbeek: de Herdebeelstraat, de Dansaertlaan, de Gossetlaan, de Bodegemstraat en de Ninoofsesteenweg (op meerdere plaatsen).

Er passeerden 5.687 voertuigen voorbij onze camera. Daarvan reden er 273 (of 4,8%) te snel. De grootste overtreding werd begaan op de Gossetlaan, waar een bestuurder 97 km/u reed waar het snelheidsregime 50 km/u is. 

 

20180418 141106

In 2017 werden de aankoopdossiers opgestart om 3 voertuigen van de politiezone Dilbeek te vervangen.

Lees meer →