Nieuwsbrief 5 januari 2016

461 snelheidsovertreders in Overijse

In de loop van de voormiddag van dinsdag 29 december stond het flitstoestel van de politiezone Druivenstreek opgesteld langsheen de Terhulpensesteenweg in Overijse.

Er werd gemeten binnen de bebouwde kom waar de maximum toegelaten snelheid 50 km/u bedraagt.

De snelheid werd gemeten van 1547 voertuigen. Daarvan reden er 176 sneller dan toegelaten.

De koploper reed 90 km/u. De bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Er werden ook nog 32 processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven voor defecte dimlichten of onleesbare kentekenplaten.

Op woensdag 30 december 2015 tussen 08.15 uur en 12.15 uur werd er een snelheidscontrole uitgevoerd op de Duisburgsesteenweg in Eizer. Op de plaats van de controle is de snelheid beperkt tot 50 km/u.

Er werden 1215 voertuigen gecontroleerd. Hiervan hielden 115 bestuurders zich niet aan de toegelaten maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u. Gezien de meting gebeurde buiten de bebouwde kom zal de bestuurder een boete toegestuurd krijgen van €185.

Maandag 4 januari tussen 10.40 en 12.00 u werden langsheen de Terhulpensesteenweg op 880 auto's opnieuw 28 chauffeurs betrapt op te snel rijden. De meting gebeurde binnen de bebouwde kom en de snelste overtreder reed 88 km/u. Ook deze bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Dinsdagvoormiddag 5 januari stond de flitsinstallatie tussen 06.30 u en 12.10 u opgesteld langsheen de Abstraat, buiten de bebouwde kom. Van de 898 snelheidsmetingen reden er 182 sneller dan de toegelaten 50 km/u.

De snelste wagen reed 99 km/u waardoor de chauffeur ervan zich zal moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Inbrekers nemen de vlucht in Overijse

Dinsdag 29 december om 20.07 uur is er ingebroken in een woning in de Houtvesterstraat in Overijse. Onbekenden gebruikten een ladder van een buur om zo een raam op de eerste verdieping van het pand te forceren.

Toen de daders binnendrongen in de woning ging het alarm af en namen zij de vlucht via de tuin.

Dinsdag 29 december tussen 19.15 uur en 21.50 uur werd een inbraak gepleegd in een huis in de Korenarenstraat in Overijse. De daders kropen op het dak van de veranda en trokken het vliegenraam los om binnen te geraken.



Twaalf bestuurders onder invloed op zondagochtend

Zondag 3 januari stond de politie van de Druivenstreek tussen 05.20 u en 07.15 u opgesteld langsheen de Terhulpsesteenweg in Groenendaal.

Vervolgens werd het dispositief verplaatst naar de Terhulpensesteenweg in Maleizen, tussen 07.25 u en 09.00 u.

De controle kaderde in het opsporen van daderbendes en in het uitvoeren van de BOB-campagne.

In totaal werden 143 voertuigen gecontroleerd. Twaalf bestuurders bleken te rijden onder invloed van alcohol.

Naargelang de graad van intoxicatie werd hun rijbewijs ingehouden gaande van 3 uur tot 15 dagen. Eén auto werd ingehouden omdat de chauffeur geen rijbewijs kon voorleggen.

Cavalerie in Overijse

Dinsdag 5 januari patrouilleerden twee ruiters van de cavalerie van de federale politie langsheen de Kouterstraat en aanpalende straten in Overijse.

Vanop hun paarden hebben de ruiters een goed overzicht op de tuinen en hun duidelijke aanwezigheid in het straatbeeld heeft een ontmoedigend effect op mogelijke inbrekers.

Labels