Nieuwsbrief 22 oktober 2015

Snelheidscontroles door politiezone Druivenstreek

Dinsdag 20 oktober tussen 08.45 uur en 12.30 uur werd er een snelheidscontrole uitgevoerd op de Rozierensesteenweg in Maleizen. Op de plaats van de controle is de snelheid beperkt tot 50 km/u.

Tijdens deze tijdsspanne werden 1068 voertuigen gecontroleerd. 139 Bestuurders hielden zich niet aan deze limiet. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.

Diefstallen in de Druivenstreek

Dinsdag 20 oktober om 11.24 uur ging er een alarm af in een woning in de Veldlaan in Overijse. Toen de politie ter plaatse kwam werd vastgesteld dat de achterdeur van de woning geforceerd was. De daders drongen de woning binnen en doorzochten voornamelijk de bovenverdieping.

Buurtbewoners merkten een vrouw en twee mannen op die de vlucht namen met een BMW met Franse nummerplaat.

In de loop van het weekend van 17 en 18 oktober werd op twee plaatsen ingebroken in Overijse, zijnde in de Borrestraat en in de Baraklaan.

Ook in Hoeilaart werd op twee plaatsen gestolen. Het gaat om een inbraak in de Emile Vandenbroeckstraat en een diefstal in een winkel in de Albert Biesmanslaan.

Verdachte toestand

Dinsdag 20 oktober in de vroege namiddag onderschepte de politie een personenwagen Citroën met Duitse nummerplaat met vier vrouwen aan boord. Bij controle bleek de nummerplaat gestolen en was het voertuig niet verzekerd. De wagen werd in beslag genomen en weggetakeld.

Navigatiesystemen gestolen uit auto's in Overijse

Donderdag 15 oktober werden drie aangiften ontvangen van inbraken in voertuigen. De feiten werden gepleegd op het Zesbunderplein, in de Weidelaan en op het Akkerplein. Telkens werd de ingebouwde gps gestolen.

Brand in Overijse

Zaterdag 17 oktober omstreeks 23.35 uur werd de politie opgeroepen voor een uitslaande brand in een woning in de Champelstraat in Tombeek.

De zolder van de woning stond in lichterlaaie. De bewoners konden tijdig hun woning verlaten zodat niemand werd gekwetst. Mogelijk ligt kortsluiting aan de basis van de brand.

Gasontploffing en gaslek in Hoeilaart

Zondag 18 oktober omstreeks 17.50 uur gebeurde in de Felix Sohiestraat een gasontploffing. Door de klap werden werden vier riooldeksels uit hun ligplaats getild. De brandweer en EANDIS kwamen ter plaatse.

Uit veiligheidsoverwegingen werd een aantal omwonenden gevraagd hun woning te verlaten. Ze werden opgevangen in het nabijgelegen Felix Sohie-centrum en mochten rond 20.00 uur terug naar huis.

Donderdag 22 oktober rond 10.30 u was er opnieuw melding van een gaslek. Deze keer werd uitgerukt naar de Tenboslaan in Hoeilaart waar een wegenisfirma een middendrukleiding had geraakt.

Er werd een veiligheidsperimeter van 50 meter ingesteld waardoor zes personen om veiligheidsredenen tijdelijk hun woning dienden te verlaten. Door de werken was de straat al eerder afgesloten zodat er geen bijkomende hinder was voor het verkeer.

Evolutie veiligheid

Wie een overzicht wil raadplegen van de diefstallen van de voorbije maanden kan kijken op de website, onder de titel "evolutie veiligheid". Daar vindt men een algemeen overzicht van de laatste jaren, onderverdeeld in diefstallen in gebouwen of uit voertuigen.

Labels