Nieuwsbrief 18 januari 2016

Controle actie in de Druivenstreek

Zondag 17 januari tussen 05.00 uur en 13.00 uur werd er een controle actie uitgevoerd onder het moto drugs en alcohol achter het stuur. Er werden 164 voertuigen gecontroleerd.

Van één automobilist werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken na een weigering van de ademtest alsook een speekseltest voor het gebruik van drugs in het verkeer. Eén bestuurder legde een positieve ademtest af waardoor zijn rijbewijs voor 6 uur werd ingehouden. Bij een verkeersongeval legde één van de betrokken partijen een positieve ademtest af waardoor zijn rijbewijs eveneens voor 15 dagen werd ingetrokken.

Gedurende de vermelde tijdsspanne werden drie jongeren betrapt met twee bromfietsen. Eén ervan bleek gestolen in Oudergem en de andere bleek niet verzekerd te zijn. De twee voertuigen werden in verzekerde bewaring genomen. De jongeren werden verder verhoord op het commissariaat.

Diefstallen in de Druivenstreek

Vrijdag 15 januari om 17.00 uur werd er ingebroken in een woning langsheen de Jezus-Eiksesteenweg in Hoeilaart. Een onbekende verbrijzelde een raam achteraan het pand. Een nabuur zag een manspersoon wegvluchten met een voertuig richting Jezus-Eik.

In Overijse werd er zaterdag 16 januari om 16 uur een diefstal gemeld in de Jean Tombeurstraat. Hier werd de toegangsdeur van een achtergelegen loods geforceerd. De daders gingen aan de haal met allerlei gereedschap.

Labels