Nieuwsbrief 14 januari 2016

Winkeldiefstallen in de Druivenstreek

Vrijdag 8 januari om 13.44 uur betrapte een winkelverantwoordelijke een dame bij het stelen van cosmeticaproducten in een winkel langsheen Brusselsesteenweg in Jezus-Eik.

De politie van de zone Druivenstreek werd er bij geroepen en de 44-jarige vrouw van Poolse nationaliteit werd voor verhoor overgebracht naar het commissariaat.

Vrijdag 8 januari om 18.12 uur werd er een diefstal gepleegd in een grootwarenhuis in het centrum van Hoeilaart.

Een 30-jarige Roemeen stal drie flessen sterke drank. Hij werd betrapt door een winkeldetective die er de politie bijhaalde en die de man overbracht naar het commissariaat.

Schuiframen geforceerd in Overijse

Zondag 10 januari werd de politie van de zone Druivenstreek opgeroepen voor twee inbraken in een woning. Het gaat om een inbraak in een huis in de Zwanenlaan en in een pand in de Daloensdelle in Overijse.

De daders drongen op de beide plaatsen de woning binnen door een schuifraam te forceren.

Dinsdag 12 januari 2016 werd er een inbraak gesignaleerd op de Kalvarieberg in Overijse.

Tussen dinsdag 12 januari 22.30 uur en woensdag 13 januari 08.00 uur werd er ingebroken in een woning in de Lanestraat in Tombeek.

Mislukte inbraken in Hoeilaart

Tussen dinsdag 12 en woensdag 13 januari kregen drie woningen in de Georges Huynenstraat in Hoeilaart het bezoek van inbrekers. Op twee ervan zijn zij niet in hun opzet geslaagd en bleef het bij een mislukte poging.



173 snelheidsovertreders binnen de bebouwde kom

Maandag 11 januari stond de flitsinstallatie van de zone Druivenstreek opgesteld langsheen de Terhulpensesteenweg binnen de bebouwde van Maleizen.

De maximum toegelaten snelheid is er 50 km/u.

Er werden 3543 wagens gecontroleerd en daarvan reden er 173 sneller dan toegelaten.

De koploper reed 80 km/u en zal een boete van €190 toegestuurd krijgen.

Snelheidscontrole in Hoeilaart en in Overijse

Dinsdag 12 januari 2016 werd er tussen 06.20 uur en 11.30 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de Groenendaalsesteenweg in Hoeilaart. Op de plaats van de controle is de snelheid beperkt tot 50 km/u. Gedurende het toezicht reden 2671 voertuigen voorbij het dispositief. 73 bestuurders negeerden de maximum toegelaten snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Woensdag 13 januari stond de installatie opgesteld langsheen de Brusselsesteenweg ter hoogte van de Losweg in Overijse. Op een totaal van 3651 auto's reden er 96 sneller dan de toegelaten 50 km/u. De snelste reed 89 km/u en zal een boete van €165 moeten betalen.

Labels