Oplichters gesignaleerd in de druivenstreek
Er wordt melding gemaakt van de aanwezigheid van deur aan deur verkopers die steunkaarten aanbieden in naam van de hulp- en veiligheidsdiensten. De verkopers stellen zich voor als lid van de vzw N.H.V.A.D., zijnde de Nationale en Federale Hulpverlening voor Veiligheidsdiensten en Administratieve diensten. Mits de betaling van 100 euro of meer wordt een lidmaatschap aangeboden, in ruil hiervoor krijgt de koper (mogelijks) een periodiek tijdschrift. De opbrengst gaat naar de vzw om de samenhorigheid tussen de leden en de solidariteitskas te onderhouden alsook een aanvullende levensverzekering te kunnen geven aan personen die deel uit maken van de veiligheidsdiensten en hulpverleningsdiensten. De vzw NHVAD (of beter gekend onder de Franstalige benaming ENSSA) blijkt al jaren actief te zijn overal in België maar zet haar activiteiten gewoon verder. De politie van de druivenstreek en de hulpverleningspost van de brandweer te Overijse distantiëren zich volledig van deze organisatie.
Wij raden de inwoners van de druivenstreek dan ook aan om zeker geen steunkaarten te kopen en onze diensten te verwittigen wanneer de vertegenwoordigers van de vzw NHVAD bij u aanbellen.

Verkeerscontroles in de druivenstreek
In het kader van de verkeersveiligheid werden te Overijse en Hoeilaart tijdens de maand april 2017 op verschillende plaatsen en tijdstippen controles uitgevoerd.
Door de bemande camera werden 12177 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 746 bestuurders of 6,1 % werden geflitst wegens te snel rijden.
17 bestuurders zijn door het rode verkeerslicht van de onbemande camera’s gereden op een totaal van 36761 gecontroleerde voertuigen.
In totaal werden 183 ademtests afgenomen. 91,4 % van de bestuurders hadden niet gedronken. 10 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. 5 bestuurders werden positief getest op het gebruik van drugs achter het stuur.
In 7 scholen werd verkeersonderricht gegeven onder de vorm van behendigheidsparcours, fietsexamens , theoretische lessen en een fietstocht.

10 tips om veilig te fietsen in groep
Vele wielertoeristen en recreanten volgen het voorbeeld van hun helden en trekken er momenteel in groep op uit. De verkeersregels over wat mag en niet mag, zijn niet voor alle weggebruikers even duidelijk. Wederzijds respect en hoffelijkheid is belangrijk zodat alle fietsers, zowel pure recreanten als echte wielertoeristen van hun fietstochtje kunnen genieten. Het is ook belangrijk dat automobilisten in deze tijd van het jaar extra alert zijn voor grote groepen fietsers. Ze moeten bij het voorbijsteken zeker voldoende afstand bewaren en hun snelheid matigen. In de pers lezen we dan ook regelmatig dat er ongevallen gebeuren met dodelijke afloop. Het BIVV lijst graag enkele handige tips en aanbevelingen op, zodat wielertoeristen en andere weggebruikers samen veilig en hoffelijk de weg op kunnen gaan. Neem eens een kijkje http://www.bivv.be/nl/bivv/nieuws-pers/10-tips-om-veilig-het-wielerseizoen-in-te-zettensafety first

 

Cybercriminaliteit…bescherm je online
Cybercriminaliteit is vandaag de dag één van de meest voorkomende vormen van criminaliteit. Als politiedienst is de strijd tegen de cybercriminaliteit een prioriteit geworden. Maar het is ook belangrijk dat éénieder zijn steentje bijdraagt tot het voorkomen van deze vorm van criminaliteit. Heeft u een smartphone, een laptop en een tablet? En misschien zelfs ook een smart televisie en nog enkele andere apparaten die met het internet verbonden zijn? Dan weet u zeker en vast hoe belangrijk het is om ze stuk voor stuk goed te beveiligen. Maar weet u ook hoe je online accounts te beschermen ? Hoe je apparaten beveiligen ? Zijn je kinderen veilig bezig op het internet ?
Meer dan 80 handige en eenvoudige tips om je te beschermen kan je vinden op de site www.cybersimple.be/nl.
cybercrime
Vorige12Volgende