Succesvolle Druivenfeesten in Overijse
De Druivenfeesten van Overijse kenden een groot succes.
De vlotte samenwerking tussen de organisatoren en de politie heeft er toe geleid dat de feestgangers op een veilige manier van de activiteiten konden genieten.
Wij kijken al uit naar het Druivenfestival van Hoeilaart dat van start gaat op vrijdag 18 september.

150 zoete zomers

Auto gestolen in Overijse
Woensdagmorgen 26 augustus omstreeks 06.30u ziet een bewoner van de Duitslandlaan in Overijse dat de wagen van de buren weg rijdt terwijl hij weet dat deze buren op vakantie zijn.
De politie van de zone Druivenstreek wordt ter plaatse geroepen en stelt vast dat er aan de achterzijde van de woning een raam werd opengebroken.
Vermoedelijk troffen de daders de sleutel van de wagen aan waardoor zij er mee aan de haal konden gaan.

auto gestolen

Diefstal in containerpark in Hoeilaart
Woensdagmorgen 26 augustus werd er vastgesteld dat er ongewenst bezoek was geweest in het recyclagepark in Hoeilaart.
De daders hadden interesse in afgedankte computeronderdelen.


Stilstaan en parkeerverbod
Op enkele meters van een rood licht vindt u eindelijk een plaatsje vrij om uw auto te zetten. Maar mag u wel zo dicht bij een verkeerslicht parkeren?  En wat met een oversteekplaats voor voetgangers of fietsers, in de buurt van een kruispunt, in de nabijheid van een verkeersbord?

Artikel 24 van de wegcode bepaalt als algemeen principe dat een stilstaand voertuig nooit een gevaar mag vormen voor de andere weggebruikers en dat het hen ook niet onnodig mag hinderen.
Hieronder een overzicht van de verschillende gevallen waarbij stilstaan en parkeren niet zijn toegestaan vanaf een bepaalde afstand, namelijk:

• op minder dan 5 meter van beide kanten van de plaats waar de fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen verplicht zijn het fietspad te verlaten om op de rijbaan te rijden of de rijbaan te verlaten om op het fietspad te rijden;

• op de rijbaan op minder dan 5 meter voor de oversteekplaatsen voor voetgangers, voor fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen;

• in de nabijheid van de kruispunten, op minder dan 5 meter van de verlenging van de naastgelegen rand van de dwarsrijbaan;

• op minder dan 20 meter voor de verkeerslichten op de kruispunten;

• op minder dan 20 meter voor de verkeersborden en de verkeerslichten buiten de kruispunten.
Uitzondering: de voertuigen waarvan de hoogte -lading inbegrepen- niet meer dan 1,65 m bedraagt, wanneer de onderkant van die verkeersborden of lichten zich ten minste 2 meter boven de rijbaan bevindt.

 verbodsbord stilstaan