Nieuwsbrief 1 juli 2014

De politiezone Druivenstreek wordt gegeerd door inbrekers in woningen. Tijdens de vakantiemaanden zijn de inwoners vaak langdurig afwezig. Zijn je buren op vakantie en merk je verdachte zaken of personen op hun eigendom of rond de woning, twijfel er dan niet aan om onmiddellijk contact op te nemen met de politie op het nummer 02 769.69.30 of op het noodnummer 101.

Vertrek je binnenkort zelf op vakantie? Dan geven we je nog de volgende preventietips mee:

Sluit je woning goed af. Zorg dat alle ramen en deuren gesloten zijn. Ook kleine verluchtingsramen kunnen inbrekers de kans geven je woning te betreden.
Vraag aan een buur om je woning in het oog te houden en verdachte zaken te melden.
Zorg dat iemand regelmatig langskomt om de brievenbus leeg te maken.
Probeer je woning een bewoonde indruk te geven. Laat iemand de rolluiken op- en aflaten of gebruik een tijdsschakelaar om licht te maken in de woning tijdens je afwezigheid.
Inbrekers zijn vaak uit op geld en juwelen. Zorg dat deze waardevolle voorwerpen niet in je woning zijn tijdens je afwezigheid. Berg ze op in een bankkluis of geef ze eventueel in bewaring aan een buur of familielid.
Niet iedereen hoeft te weten dat je op vakantie bent. Ook dieven en inbrekers maken gebruik van moderne middelen als Twitter en Facebook.

Vraag tijdig afwezigheidstoezicht aan.

geef inbrekers geen kans

Nieuwsbrief 7 februari 2014 
Als we even analyseren wat de Belgen denken, dan blijkt er duidelijk uit BIVV-enquêtes dat ze zich een betere chauffeur vinden dan de gemiddelde chauffeur. Het zijn de anderen die meer risico’s nemen en die de hoofdverantwoordelijken zijn van het gebrek aan hoffelijkheid en de verkeersonveiligheid. Eveneens wordt het gedrag van de weggebruikers genoemd als één van de belangrijkste oorzaken van ongevallen. Of we ons nu verplaatsen met de wagen, de moto, de fiets of te voet, we wijzen altijd naar het gedrag van de andere groep. Kortom, we voelen een duidelijk gebrek aan respect in het verkeer van vandaag, niet alleen ten opzichte van de verkeersregels, maar ook ten opzichte van de andere weggebruikers.

Het doel van de nieuwe campagne die gelanceerd werd door het BIVV is de weggebruikers aanzetten tot meer respect, niet alleen tegenover de regels van de wegcode, maar ook ten opzichte van de andere weggebruikers. Lees er hier meer over:  “Minder zuur achter het stuur”.

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief 9 december 2013

Vreemd gaan zit in de genen, en cannabis in 1 op 10 broekzakken. Met deze en andere slogans wil de Vlaamse overheid met een nieuwe campagne jongeren aan het denken zetten over cannabisgebruik.

Zijn de stellingen juist of fout?

Denk na, en laat je vooral niet vangen. Want neen, cannabis gebruiken is niet normaal of wijdverspreid. En ja, het houdt wel degelijk gezondheidsrisico’s in. Misverstanden ontkrachten en correct informeren, zo wil de campagne jongeren overtuigen te doen zoals de meeste van hun leeftijdgenoten: cannabis links laten liggen.

Lees er hier meer over  http://www.laatjenietvangen.be/

Laat je niet vangen

Vorige123Volgende