affiche sluikstorten 2014 - v3-2

Nieuwsbrief 7 februari 2014 
Als we even analyseren wat de Belgen denken, dan blijkt er duidelijk uit BIVV-enquêtes dat ze zich een betere chauffeur vinden dan de gemiddelde chauffeur. Het zijn de anderen die meer risico’s nemen en die de hoofdverantwoordelijken zijn van het gebrek aan hoffelijkheid en de verkeersonveiligheid. Eveneens wordt het gedrag van de weggebruikers genoemd als één van de belangrijkste oorzaken van ongevallen. Of we ons nu verplaatsen met de wagen, de moto, de fiets of te voet, we wijzen altijd naar het gedrag van de andere groep. Kortom, we voelen een duidelijk gebrek aan respect in het verkeer van vandaag, niet alleen ten opzichte van de verkeersregels, maar ook ten opzichte van de andere weggebruikers.

Het doel van de nieuwe campagne die gelanceerd werd door het BIVV is de weggebruikers aanzetten tot meer respect, niet alleen tegenover de regels van de wegcode, maar ook ten opzichte van de andere weggebruikers. Lees er hier meer over:  “Minder zuur achter het stuur”.

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief 9 december 2013

Vreemd gaan zit in de genen, en cannabis in 1 op 10 broekzakken. Met deze en andere slogans wil de Vlaamse overheid met een nieuwe campagne jongeren aan het denken zetten over cannabisgebruik.

Zijn de stellingen juist of fout?

Denk na, en laat je vooral niet vangen. Want neen, cannabis gebruiken is niet normaal of wijdverspreid. En ja, het houdt wel degelijk gezondheidsrisico’s in. Misverstanden ontkrachten en correct informeren, zo wil de campagne jongeren overtuigen te doen zoals de meeste van hun leeftijdgenoten: cannabis links laten liggen.

Lees er hier meer over  http://www.laatjenietvangen.be/

Laat je niet vangen

Vorige123Volgende