Auto's wassen, gras sproeien en zwembad vullen vanaf nu verboden door droogte

De gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant heeft, ingevolge de aanhoudende droogte, op 22 juni een politiebesluit afgekondigd om problemen bij de normale drinkwaterbedeling tegen te gaan.

Het is verboden water uit het publieke drinkwaternet te gebruiken :
- voor het besproeien van velden, binnenplaatsen, grasperken en tuinen, tenzij in het kader van de normale activiteiten van land- en tuinbouwondernemingen,
- voor het besproeien van daken , gevels, tenten, luifels en sportterreinen,
- voor het reinigen van straten, straatgreppels, stoepen, voetpaden en riolen
- voor het afspuiten van motorvoertuigen, aanhangwagens en opleggers, tenzij in het kader van de normale activiteiten van daartoe gespecialiseerde ondernemingen en inde gevallen waar het afspuiten in de regeling of de vergunning is opgelegd
- voor het vullen of bijvullen van particuliere zwem- en plonsbaden, van vijvers en het bevoorraden van fonteinen
- in de onderneming, voor doeleinden die niet absoluut noodzakelijk zijn voor het personeel of het productieproces of de bedrijfsactiviteiten.

water tekort

Dit verbod wordt voor onbepaalde tijd ingesteld.Overtredingen worden gestraft met een gevangenisstraf van 8 tot 14 dagen en met een geldboete van 26 euro tot 200 euro ( x 7 conform de Wet betreffende de opdeciemen op de strafrechtelijke geldboeten).

Met een veilig gevoel op vakantie...

De vakantie is een drukke periode voor inbrekers. Velen onder ons vertrekken op reis en laten hun woning min of meer onbewaakt achter. Met een paar kleine ingrepen maakt u het voor dieven al wat minder interessant om net uw woning uit te kiezen.

vakantie

- Wees discreet: trek in ieder geval niet de aandacht van potentiële inbrekers door tegen iedereen te vertellen dat u op reis vertrekt of door een briefje op deur of raam te plakken voor de bakker of melkboer die aan huis levert. Wees ook uiterst voorzichtig met wat u op Facebook, Twitter of andere sociale netwerksites schrijft: dieven lezen ook mee.
Zorg ervoor dat iemand uw brievenbus regelmatig komt leegmaken: een volle brievenbus is voor een dief een signaal dat de bewoner voor langere tijd afwezig is. De persoon die uw brievenbus leegmaakt kan ook de rolluiken of gordijnen openen of sluiten of indien nodig het gras maaien of de heg snoeien.

- Bescherm uw goederen: het lijkt vanzelfsprekend, maar toch vergeten mensen het af en toe: sluit alle deuren, ramen (ook die van de kelder), koepels en dakvensters. Laat ook geen ladders of gereedschap slingeren in de tuin: die zouden de inbreker kunnen helpen. Bedenk dat een inbreker na gemiddeld drie minuten zijn poging staakt, omdat na die tijd het risico aanzienlijk vergroot. Bewaar waardevolle voorwerpen in een kluis en wanneer dat niet kan, noteer dan de serienummers en verberg ze op een niet voor de hand liggende plaats. Doe niet–gebruikte voertuigen op slot.  

- Sleutels en alarm: laat uw sleutels niet in het slot zitten: geef ze aan de persoon die uw brievenbus komt leegmaken of neem ze mee. Activeer eventueel uw alarm wanneer u vertrekt en breng uw alarmcentrale op de hoogte van uw afwezigheid.

- Vakantietoezicht: wanneer u de lokale politie op de hoogte brengt van uw langdurige afwezigheid, kan zij een oogje in het zeil houden. Aanvraagformulieren zijn te verkrijgen op onze commissariaten of via onze website   www.politiedruivenstreek.be in te vullen. U kan het ingevulde formulier opsturen, e-mailen, faxen of afgeven op onze commissariaten. Via police-on-web kan u uw aanvraag via een digitaal loket indienen.

Let op: dien uw aanvraag minstens één week op voorhand in, zo niet bestaat de kans dat er met uw vraag geen of onvoldoende rekening kan gehouden worden. Bovendien kan de wijkinspecteur dan, voordat u vertrekt, even langskomen om u wat extra beveiligingstips te geven! Het toezicht kan maximum voor een periode van 1 maand aangevraagd worden!        

- Verhoog de sociale controle in uw buurt: goede contacten met uw buurman/buurvrouw kunnen helpen om dieven op afstand te houden. Ze kunnen een extra oogje in het zeil houden wanneer u afwezig bent en er mee voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk behoudt door bv. een voertuig te plaatsen op de inrit, gras te maaien, de brievenbus op tijd leeg te maken, …  

De politie wenst u alvast een veilige aangename vakantie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaaroverzicht 2016

Het jaaroverzicht 2016 van politiezone druivenstreek werd gisterenavond voorgesteld op de politieraad. Het is vanaf nu beschikbaar op onze website of via deze link.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vogelgriep: 2 nieuwe besmettingen bij hobbyvogels – verbod op pluimvee- en vogelmarkten en andere verzamelingen met pluimvee

Er zijn opnieuw besmettingen met hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij 2 hobbyhouders, respectievelijk in Sainte-Ode (provincie Luxemburg) en in Soignies (provincie Henegouwen). In deze zone geldt een vervoersverbod voor pluimvee, andere vogels en broedeieren en moet alle pluimvee binnen gevoederd worden. Omdat het vogelgriepvirus zich vermoedelijk via markten heeft verspreid, worden de verkoop van pluimvee en vogels op de openbare markten en alle verzamelingen (tentoonstellingen, beurzen, …) met pluimvee voorlopig verboden. Het FAVV vraagt alle pluimveehouders om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen wanneer hun vogels ziek zijn of plots sterven. Consumenten kunnen gerust zijn: alle pluimveevlees en eieren zijn veilig en kunnen zonder problemen gegeten worden. Een volledig overzicht van de maatregelen is terug te vinden op de website van het FAVV:

- Alle informatie over vogelgriep:
www.favv.be/dierengezondheid/vogelgriep

- Informatie voor hobbyhouders:
www.favv.be/dierengezondheid/vogelgriep/hobbyhouders.asp 

 


vogelgriep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige1234Volgende