Verkeerscontroles in de druivenstreek
In het kader van de verkeersveiligheid werden in Overijse en Hoeilaart tijdens de maand juli 2017 op verschillende plaatsen en tijdstippen controles uitgevoerd. Door de bemande camera werden 8627 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 606 bestuurders of 7% werden geflitst wegens te snel rijden. In totaal werden 182 ademtesten afgenomen. 92,8% van de bestuurders had niet gedronken. 9 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. 10 bestuurders werden positief getest op het gebruik van drugs achter het stuur. nul op bedankt bob


Opgepast als je een tandenstoker tussen de deur vindt !

Enkele dagen geleden werd door de pers melding gemaakt van dit nieuw fenomeen in het kader van de woninginbraken.
Vermoed wordt dat een inbrekersbende tandenstokers tussen de deuren of ramen steekt en zo kan nagaan of de eigenaars voor lange duur afwezig zijn.
De politie van Grimbergen heeft een 5-tal meldingen gekregen van tandenstokers die tussen de deur staken (zie foto).
Onlangs kreeg onze politiedienst een melding van het aantreffen van tandenstokers in de voordeur van een woning te Overijse.
Waakzaamheid is dus geboden. Gelieve bij aantreffen van tandenstokers of bij verdachte handelingen steeds de politie te verwittigen.

 

tandenstokers

Gezocht: vrijwilligers inbraakpreventie  

vrijwilliger inbraakpreventie

Nieuwsgierig? Kom naar onze infosessie op 9 augustus 2017 om 19u.
Meer info

 

Opheldering diefstallen in de druivenstreek - ANPR-camera’s leveren in 30% van de inbraken een nuttige onderzoekspiste op

Tijdens het tweede trimester van 2017 registreerden we in de druivenstreek 50 woninginbraken. In 15 gevallen bleef het bij een poging. Na grondige analyse en onderzoek van de ANPR-gegevens werden voor 15 inbraken onderzoekswaardige nummerplaten en voertuigen geïdentificeerd.
• In april ontvangt de politiezone informatie aangaande de mogelijke aanwezigheid van een auto gebruikt door een dievenbende actief in de regio. Na analyse van de ANPR-gegevens blijkt dat deze auto hier meerdere malen werd gescand. Na onderzoek kunnen 10 woninginbraken, waarvan 5 inbraken in Overijse en 5 inbraken in Hoeilaart, gelinkt worden aan dit voertuig. Het navolgend onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie Limburg.
• In dezelfde maand kan een auto met Poolse nummerplaten gelinkt worden aan een woninginbraak in Hoeilaart. Gezien deze auto tevens in beeld kwam voor woninginbraken in de provincie Antwerpen, werd het navolgend onderzoek overgenomen door de federale gerechtelijke politie Antwerpen.
• Opnieuw in april kan een auto met Franse nummerplaten gelinkt worden aan een andere woninginbraak in Hoeilaart. Dankzij een alerte buurman, die de nummerplaat van een verdachte auto noteerde, kon verder onderzoek verricht worden. Blijkt dat dit voertuig tevens gelinkt kan worden aan een gewapende overval in Antwerpen.
• In juni werden de auto en vermoedelijke daders van een inbraak in Hoeilaart gefilmd door een beveiligingscamera van een buur. Na analyse in het ANPR-systeem kon een  Franse nummerplaat gelinkt worden aan de auto. Enkele dagen later heeft de politie van Dilbeek daders van een woninginbraak op heterdaad betrapt. Aan de woning van de daders werd de auto met Franse nummerplaten aangetroffen. Enkele juwelen van de diefstal in Hoeilaart werden tijdens een huiszoeking aangetroffen en konden teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaars. Het onderzoek is nog lopende.
• Op de vaste ANPR-camera’s werd tijdens het tweede trimester van dit jaar 97 maal een HIT geregistreerd De combinatie van technologie, doorgedreven politiewerk, samenwerking met andere politiediensten en alerte buurtbewoners, hebben tot deze resultaten geleid. Wij kunnen het niet genoeg beklemtonen: aarzel niet om 101 te bellen indien je iets verdachts ziet!

Naast dit eerder repressieve werk, verdienen ook preventieve maatregelen permanente aandacht in de strijd tegen inbraken. Wil je jouw woning beter beveiligen tegen diefstal? Onze politiezone biedt gratis diefstalpreventieadvies aan!
Trouwens: momenteel zijn wij op zoek naar vrijwilligers die dit team willen versterken. Heb je interesse? Surf naar http://www.lokalepolitie.be/sites/5402/images/stories/pers/aanwerven%20vrijwilligers.pdf en kom naar de infosessie op 9 augustus.

Ga je binnenkort op vakantie? Vraag jouw gratis vakantietoezicht aan! Surf voor meer info naar http://www.lokalepolitie.be/5402/persberichten/1/798-vanaf-14-mei-2008-nieuwe-functiespolice-on-web.html-.

geen inbrekers