Op 11 december 2014 vindt de nationale actiedag ‘1 dag niet’ tegen woninginbraken plaats waarmee we de strijd aanbinden tegen diefstallen in woningen.

Onze politiezone ondersteunt het initiatief volledig omdat onze regio zwaar geteisterd blijft. U zal de komende weken op verschillende plaatsen affiches en folders zien opduiken, met een preventieve boodschap. Wij hopen op deze manier zoveel mogelijk mensen te bereiken en verder te sensibiliseren om hun woning en kostbaarheden goed te beschermen.

Op 11 december organiseert de politiezone ook extra acties. De wijkinspecteur organiseert in samenwerking met een aantal buurtbewoners een wijkwandeling om hen te wijzen op eventuele zwakke punten in hun woon- en leefomgeving, maar ook om om hen preventieve maatregelen en tips aan te reiken.  Daarnaast organiseert de politie ook extra controle-acties.

Ook jij kan meedoen aan dit initiatief: wil je meer weten, neem dan een kijkje op:  www.1dagniet.be

De politiezone Druivenstreek kan terugblikken op een geslaagde opendeurdag. Ondanks het grijze en frisse weer zijn voorbije zondag toch heel wat nieuwsgierigen opgedoken om eens een kijkje te nemen achter de schermen bij de politie. Vele kinderen kwamen zich uitleven op het springkasteel, in de crashtestwagen, in de sproeiwagen van de federale politie, met de lasershot,... en zo veel meer. De demonstraties van het hondenteam van PZ Ukkel en de rondritjes met de politiecombi vielen zeer goed in de smaak.   We mochten ook weer honderden mooie tekeningen ontvangen. De Druivenkoningin heeft op het einde van de dag 10 geschenkpakketten verloot en dus enkele kindjes extra blij kunnen maken.          
De politiezone bedankt alle bezoekers, maar ook alle partners en externe diensten die mee geholpen hebben om er een geslaagde dag van te maken.
Alvast enkele sfeerbeelden: