Brabantse Pijl straalt
De 55ste editie van de Brabantse Pijl is een topeditie geworden. Rode draad tijdens de koers was de stralende zon waarbij winnaar Ben Hermans het meeste baat heeft gehad. Het goede weer heeft ervoor gezorgd dat men in grote getale is afgezakt om langs het parcours de renners aan te moedigen. 29 politiemensen van de lokale politiezone Druivenstreek en nog eens 30 politiemensen van de federale politie bevonden zich voor, tijdens en na de koers op het parcours om de veiligheid van de renners te verzekeren en het verkeer in goede banen te leiden. Ook de vrijwillige seingevers die post hadden gevat op de vele kruispunten verdienen hiervoor een pluim. Wij kijken al uit naar de volgende editie!

Gratis fietsgraveren in Overijse
Op woensdag 22 april 2015 tussen 17.00 uur en 19.00 uur zal de politiezone Druivenstreek opnieuw gratis fietsen graveren. Iedereen is welkom met zijn fiets op de parking voor het commissariaat in Overijse, Brusselsesteenweg 145 g. Breng zeker ook je identiteitskaart mee want het nummer dat op de fiets zal gegraveerd worden komt overeen met het rijksregisternummer. Hierdoor kunnen teruggevonden fietsen heel snel en makkelijk weer aan de eigenaar worden teruggegeven.

Inbrekers in hotel in Overijse
Tijdens de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 april werd er ingebroken in een kantoor van een hotel in Overijse. De dader verschafte zich toegang door een raam dat op kiepstand stond.

Mislukte inbraak in Jezus-Eik
Op 15 april 2015 merkte de bewoner van een woning van de Irma Vandermottenlaan in Jezus-Eik dat zijn voordeur braakschade vertoont. De dader is de woning echter niet binnengeraakt en verliet de plaats zonder buit.

Diefstal verijdeld door alerte bewoners in Maleizen
Langsheen de Terhulpensesteenweg in Maleizen poogden daders op donderdagnacht binnen te breken in een woning. De bewoners waren even daarvoor gaan slapen en werden omstreeks 00.30 u gewekt door de deurbel. Door het raam was er niemand te zien maar zij hoorden geluiden die van achteraan de woning kwamen. De bewoners hebben meteen hierna de tuinverlichting doen branden, waardoor de daders de vlucht hebben genomen. Zij hadden gepoogd het rolluik op te heffen en de achterdeur open te breken.