Laat je niet digitaal afpersen!
Europol heeft samen met de Nederlandse politie en bedrijven gespecialiseerd in cyberveiligheid een website gelanceerd om de opmars van afpersing door hacking te bestrijden. No more ransom ( weg afkoopsom) is een nieuw onlineportaal om de bevolking te waarschuwen voor de gevaren van afpersing door hacking en de slachtoffers te helpen hun gegevens terug te krijgen zonder dat ze de cybercriminelen een afkoopsom moeten betalen.
Naast tips om de “gijzeling” van gegevens te voorkomen, vind je op de site 160.000 “sleutels” om opnieuw toegang te krijgen tot je gegevens als je computer gehackt zou worden.
Voor meer info : www.nomoreransom.org

 nomoreransom

Storm
De meteorologische dienst verwacht storm en winterse taferelen in de komende dagen. Hevige rukwinden kunnen verwoestend zijn en veel schade aanrichten. Hoewel hevige rukwinden niet altijd voorspeld kunnen worden, kunnen enkele preventieve maatregelen de schade beperken.
Op het webportaal www.risico-info.be vinden jullie aanbevelingen over diverse risico’s die ons omringen zodat ze optimaal (voor, tijdens en na) in actie komen en het beheer van noodsituaties vergemakkelijken.

 omgevallen boom

 

 

 

 

 

 

 

http://administrator.lokalepolitie.be/sites/5402/images/stories/pers/whatsapp.jpg

"Buurtpreventie via smartphone"

De gemeente, het Buurtinformatienetwerk (BIN) en de Politiezone Druivenstreek werken nauw samen om het veiligheidsgevoel te vergroten en het meldingsgedrag van de bewoners te stimuleren. Door meer sociale controle willen ze woninginbraken, diefstallen en criminaliteit terugdringen.

In dit verband lanceren we nu een nieuw initiatief: een WhatsApp-groep. Binnen een besloten WhatsApp-groep kunnen inwoners, gemeente en politie via hun smartphone vlot en veilig informatie met elkaar uitwisselen over verdachte situaties in de buurt.

Ben je 18 of ouder? Installeer de applicatie WhatsApp Messenger op jouw smartphone. Meer heb je niet nodig om lid van de buurtpreventiegroep te kunnen worden. Je kan WhatsApp Messenger gratis downloaden en makkelijk installeren uit de App Store en Google Play Store. Jij en jouw smartphone worden de ogen en oren van jouw buurt!

Interesse om lid te worden van de WhatsApp-buurtpreventiegroep?

Kom dan naar de infoavond: donderdag 19 januari om 20u in zaal Bakenbos van het GC Felix Sohie.

 

Verkeerscontroles in de druivenstreek
 
In het kader van de verkeersveiligheid werden te Overijse en Hoeilaart tijdens de maand december 2016 op verschillende plaatsen en tijdstippen controles uitgevoerd. Door de bemande camera werden 17.126 voertuigen op snelheid gecontroleerd.
992 bestuurders of 5,8% werden geflitst wegens te snel rijden.
Slechts 6 bestuurders zijn door het rode verkeerslicht van de onbemande camera’s gereden op een totaal van 137.073 gecontroleerde voertuigen.
In totaal werden 755 ademtests afgenomen. 97,1 % van de bestuurders had niet gedronken. 17 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Ondanks de vele inspanningen van de politie, blijft het rijden onder invloed één van de  belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Toch kunnen we stellen dat de resultaten van de afgelegde ademtests in de druivenstreek tijdens de maand december en dus ook tijdens de BOB-eindejaarscampagne goed zijn.
12 bestuurders werden positief getest op het gebruik van drugs achter het stuur.
 
Vorige12Volgende