Verkeerscontroles in de druivenstreek

In het kader van de verkeersveiligheid werden te Overijse en Hoeilaart tijdens de maand november op verschillende plaatsen en tijdstippen controles uitgevoerd. Door de bemande camera werden maar liefst 18.131 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 1016 bestuurders of 5,6% werden geflitst wegens te snel rijden.
Slechts 8 bestuurders zijn door het rode verkeerslicht van de onbemande camera’s gereden op een totaal van 65.110 gecontroleerde voertuigen.
In totaal werden 207 ademtests afgenomen. 95 % van de bestuurders had niet gedronken. 14 bestuurders werden positief getest op het gebruik van drugs achter het stuur. Van 20 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

 bob sleutelhanger

 

 

 

Verkeerscontroles in de druivenstreek

In het kader van de verkeersveiligheid werden te Overijse en Hoeilaart tijdens de maand oktober op verschillende plaatsen en tijdstippen controles uitgevoerd. Door de bemande camera werden maar liefst 13.009 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 744 bestuurders of 5,7% werden geflitst wegens te snel rijden. Slechts 3 bestuurders zijn door het rode verkeerslicht van de onbemande camera’s gereden op een totaal van 17.869 gecontroleerde voertuigen. In totaal werden 296 ademtests afgenomen. 94% van de bestuurders had niet gedronken. Van de 17 bestuurders die wel te veel gedronken hadden werd van 6 bestuurders hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Geen enkele bestuurder werd positief getest op het gebruik van drugs achter het stuur. In Overijse werden 7 parkeerbelastingen opgelegd wegens overtredingen in de blauwe zones waar het tijdsgebonden parkeren van toepassing is. 107  bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing voor kleinere verkeersinbreuken en 33 bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de gordel.  

te snel rijden 14 april 2015

Bromfietsen

Denk er aan dat U uw bromfiets moet regulariseren voor 11/12/2016. Meer info op  www.mobilit.belgium.be.

"1 week niet" 

Vrijdag 28 oktober, de nationale actiedag tegen woninginbraken en in het bijzonder voor onze politiezone het hoogtepunt van een week doorgedreven actie voeren en sensibiliseren rond diefstalpreventie! Vrijdagvoormiddag stond onze preventiedienst met haar infostand op de markt in Hoeilaart. Ook hier toonden enkele marktbezoekers hun interesse in het gratis aanbod diefstalpreventie-advies.   

In de loop van de namiddag, avond en nacht werd intensief actie gevoerd met meerdere patrouilles en controle-dispositieven over het ganse grondgebied van de politiezone. Tijdens deze laatste actiedag werden meer dan 500 preventiefolders uitgedeeld. Zo proberen we de aandacht van de bevolking rond het thema diefstalpreventie te verhogen. Ook werden 134 voertuigen en 136 personen gecontroleerd. 2 personen stonden geseind en werden gerechtelijk aangehouden.  Verder werden ook een aantal PV’s opgesteld wegens verkeersinbreuken. Maar liefst 119 personen toonden vrijdag - nadat ze hierover aangesproken werden - hun interesse om lid te worden van een buurtinformatienetwerk!   

De politie kan terugblikken op een geslaagde “1 week niet”.  We hebben heel wat mensen ‘preventief’ kunnen bereiken, wat ook het grote doel van de actie was. In totaal werden meer dan 900 preventiefolders  uitgedeeld.  De bevolking reageerde zeer positief op het initiatief, wat zeer aanmoedigend is voor de politie.  En tenslotte ook aanmoedigend is,  dat het aantal woninginbraken tijdens de actieweek zeer beperkt is gebleven.

 horen zien 101bellen-page-002 verkleind

moto patrouille klein3

 

 

 

Vorige123Volgende