Aankondiging van een verkeersactie tegen alcohol aan het stuur ! Ook controle op de gordeldracht !

In het kader van de verkeersveiligheid, controleren politiediensten in Vlaams-Brabant in juni op 'rijden onder invloed'. Om de verkeersveiligheid nog te verhogen, controleren de politiediensten ook op het dragen van de gordel.

'Rijden onder invloed' blijft ook in Vlaams-Brabant een belangrijke ongevalsoorzaak. In ongeveer één op tien verkeersongevallen met lichamelijk letsel was de chauffeur onder invloed van alcohol. Door een goede bewustmaking van bestuurders en inzittenden in de wagen kan het aantal verkeersslachtoffers naar beneden gehaald worden.

De gordel blijft een eenvoudig en efficiënt beschermingsmiddel dat de inzittenden extra bescherming biedt wanneer zij in een verkeersongeval betrokken raken'. De campagne 'Bij mij ben je veilig' spoort de Vlaams-Brabanders aan om in alle omstandigheden de gordel te dragen in de auto, als chauffeur of als passagier.

Er zijn veel redenen om altijd de gordel te dragen. Gordeldracht is vooreerst een wettelijke verplichting. Enerzijds lopen de inzittenden van een wagen al bij botsingen vanaf 20 km/u het risico om te overlijden. Anderzijds heeft men - met de gordel om - meer kans om het er bij een ongeval levend van af te brengen, vooral dan bij lage snelheden. Vanaf 100 km/u is de kans om het er levend van af te brengen zo goed als onbestaande.

PZ WOKRA organiseert een verkeersactie op zaterdag 09 juni 2018. Een verwittigd man is er twee waard !