Werken Woluwedal vanaf 05/08/2019

05.08.2019 - einde onbekend

Op 05/08/19 beginnen de werken aan de Woluwedal, heraanleg van de noordzijde. Deze zullen vermoedelijk duren tot in 2020.

Voorbereidende werken Woluwedal.

Er zal gewerkt worden met een lussysteem tussen twee U-turns.

Verkeer in beide richtingen wordt tussen "Aldi" en Leuvensesteenweg geleid naar noordzijde van Woluwedal op telkens één rijstrook per rijrichting.

Tussen Leuvensesteenweg en na viaduct E40 wordt het verkeer geleid naar de zuidzijde van de Woluwedal op telkens één rijstrook per rijrichting.

Onder de afrit E40 - Kraainem wordt het verkeer terug naar de bestaande inrichting geleid.

Bevrijdingslaan wordt volledig afgesloten ter hoogte van Tramlaan (Kraainem). Het verkeer op de Bevrijdingslaan wordt via omleiding naar de Leuvensesteenweg geleid ter hoogte van kruispunt met de Harenheidestraat.

Tramstraat wordt ingericht als straat voor plaatselijk verkeer hetwelk wordt aangeduid met borden C3 met onderbord uitgezonderd DE LIJN ter hoogte van de Bevrijdingslaan en de Leuvensesteenweg.

De Leuvensesteenweg ter hoogte Woluwedal (zuidzijde) wordt volledig afgesloten vanaf de J. Trekkersstraat / Fr. Smoldersstraat. Een bypass wordt tijdelijk aangelegd. Hierdoor wordt de Fr. Smoldersstraat volledig afgesloten ter hoogte van de Leuvensesteenweg en wordt aldaar omleiding voorzien via de Kleine Kloosterstraat naar Leuvensesteenweg.

Op de Woluwedal ter hoogte van kruispunt J. Van Damstraat / Grote Kloosterstraat zal de doorsteek worden afgesloten en dient het verkeer gebruik te maken van de U-turn.

Grote Kloosterstraat wordt afgesloten ter hoogte van brug over de Woluwebeek met enkel doorgang voor fietsers en voetgangers.

Voor voetgangers en fietsers worden er drie oversteekplaatsen voorzien:

- kruispunt Statieplaats / Tramlaan (Kraainem)

- kruispunt Leuvensesteenweg

- kruispunt J. Van Damstraat / Grote Kloosterstraat.

De max. snelheid over de volledige lengte van de werfzone wordt beperkt tot 50 km/u.

Omleiding voor fietsers dewelke het traject Woluwedal dienen te volgen loopt over de Fr. Smoldersstraat - J. Trekkersstraat - Statieplaats (Kraainem).

Bijlagen

Straten

Woluwedal (Zaventem)