\"Veilige Schoolomgeving\"

In de maand januari hielden de leden van de lokale politie Zaventem een verhoogd toezicht bij de aanvang en het einde van de schooldag in het kader van het actieplan "Veilige Schoolomgeving".

In een eerste fase kregen de mensen in het geval van een overtreding een mondelinge opmerking. In deze preventieve tijdspanne viel het hoog aantal bestuurders (en passagiers) op dat geen veiligheidsgordel droeg. De tweede meest voorkomende overtreding betrof het niet correct oversteken van de rijbaan door voetgangers in de buurt van de school.

Blijkbaar onthielden veel mensen de reprimande, gezien het aantal overtreders in de tweede fase drastisch daalde. Slechts enkele mensen kregen een proces-verbaal inzake het niet-dragen van de veiligheidsgordel, het gebruik van de GSM aan het stuur of het parkeren op het voetpad.

Gezien het hoge aantal opmerkingen aangaande het niet-dragen van de veiligheidsgordel in de preventieve fase zal de lokale politie van Zaventem in de nabije toekomst hierop strenger gaan toezien door middel van gerichte acties.

Labels